Genç Akademisyenler rahatsız

0
488
Kendilerini “genç akademisyenler” olarak tanımlayan bir grup, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan‘ın “dindar nesil yetiştiriyoruz” açıklamasına sert tepki göstererek bir bildiri yayımladı. İmzacı sayısı 600’e yaklaşan bildiride, “Sizin görev ve sorumluluğunuz eleştirel düşünebilen nesillerin yetişebilmesi için gerekli eğitim olanaklarının herkese eşit bir şekilde sunulabilmesini sağlamaktır” denildi.
İnternet üzerinden örgütlenen doktorasını yapan genç akademisyenlerin bildirisinde, şu ifadeler kullanıldı: “Sayın Başbakan; Bizler, Müslüman, Hıristiyan, Yahudi ya da Zerdüşti, Alevi veya Şafii, dindar ya da dinsiz, Ateist veya Agnostik, laikliğin gerekliliğine yürekten inanan genç ve akademisyenler olarak dindar ve muhafazakar bir gençlik yetiştirmeye dair son açıklamalarınızı son derece tehlikeli ve ürkütücü buluyoruz. Toplumu inanç üzerinden bölen, dahası yüzbinlerce vatandaşımızın benimsediği Ateizmi tüm kötülüklerin anası olarak hedef gösteren ayrımcı söyleminiz kabul edilemez.

Büşra hoca hatırlatması

Bu metni imzalarken hapislerde tutsak yüzün üzerinde gazeteci, siyasetçi, milletvekilleri, Büşra hocamız ve beş yüzden fazla öğrenci arkadaşımızın durumundan endişe duyuyor ve tam da bu korku heyulasını yıkmak için imzamızı atıyoruz.”
 

Sayı : 2012 02