Vunerov

0
595

-Sayın Vunerov, Kenan Kaplan-Erol Karayel ve Murat Özden Bey’in kurmuş olduğu yerüstü örgütü bu sefer de Derbent dolaylarında bir gizli toplantı yapıp bütün gazetecileri çağırmış geçen hafta. Fuat Uğur Beyefendinin üstüne yıkılmış gibi görünen toplantı ne yalan söyleyeyim başarılıydı. Sunum yapanlardan Çerkes Sadık Bey’in İttihat-Terakkiden günümüze Çerkeslerin legal-illegal devlet örgütleri içinde nasıl yer aldıklarını,isimleriyle teker teker ifşa edince sıkıntı çıktı. Çıktı çünkü, Kuşçubaşı Eşref’ten Recep Peker’e o kadar isim saydıki Çetin Doğan’ı eklemesine fırsat kalmadı.
Bunun üzerine Emre Aköz denen muharrir ‘Kardeşim, asimilasyonu sen yapmışsın o zaman’ diye mırıldandı. Zira bir yandan asimilasyondan da şikayet edip duruyorduk millet olarak.
Bu; devlet içinde yer almış kahramanlarla övünmesek mi artık, ne diysin?
MuradinŞaguj / Düzce Cemahiriyesi
Sayın Şaguj, Düzce Cemahiriyesine muhabbetlerimi sunarım önce. Sorunuzun cevabını bizzat vermiş görünüyorsunuz. Yalnız bu Jıneps bizim kirayı ödememiş yavu. Hayır, Cemahiriyeyi işin içine karıştırmak istemiyorum elbet ama, yani?
Muharrir Aköz Bey’e gelince, o bir kusur peşinde tabi. Eeee, beğenmeyiversin oda. Kıskanmıştır diye düşünelim .
-A Vunerov, a si-al, nerden çıktı gine?
Nenej / Anjukay
-Hürmetler ederim si’nan, iyi güzelde, biraz rahat bıraksan ya beni.
-Yalçın Karadaş Bey’in Kaf-Fed genel başkanlığına aday olmasını konuşmamıştık sizle. O zamanlar ortalıktan kaybolmuştunuz. Nasıl bakıyorsunuz şimdi?
Karşı Taraf / Çankaya
-Öyle olmuş Sayın Karşı Taraf, benimde şaşırdığım bir durumdu bu ama fena bir cesaret sayılmaz. Cehaletin cesareti olarak kabul edenler de var tabi ama kime ne?
-Yoldaş Vunerov, Taraf gazetesinde bir tartışma var Halil Berktay ve Murat Belge arasında, bilmem izliyor musunuz? Nabi Yağcı, Roni Markules gibi bazı yazarlarında katıldığı. Sence ne olacak bu işin sonu?
Eski Tüfek / Yersiz Yurtsuz
-Sayın Eski Tüfek, yerin yok yurdun yok Murat Belge’nin akıbetini merak ediyorsun öyle mi? İyi, et bakalım. Ben de internet üzerinden izliyorum.
Halil Berktay önce Roni’ye yavrum dedi sen git akranlarınla oyna. Tartışmayı yersiz ve zamansız bulan Nabi Yağcı’ya ‘‘peki ne zaman’’ dedi ‘‘2300 yılında mı’’. Erol Katırcıoğlu’nu hor gördü biraz, kaile bile almadı.
Çok değer verdiği Murat Belge’ye gelince, top çeviriyor gibi geliyor bana ve çok fena üzülüyorum.
Ben de senin gibiyim Sayın Yersiz Yurtsuz, yani çok fena merak ediyorum.
Görüşürüz gibi geliyor bana pek değerli okuyucularım. VUNEROV

Sayı : 2012 03

Yayınlanma Tarihi: 2012-03-01 00:00:00