KAFFED Marmara Bölgesi’ndeydi

0
464

Kafkas Dernekleri Federasyonu (KAFFED), gündeme ilişkin konular hakkında görüşmek, fikir almak ve faaliyetleri hakkında bilgi vermek üzere planladığı bölge toplantılarının ikincisini Marmara Bölgesi’nde gerçekleştirdi.
KAFFED Genel Başkanı Vacit Kadıoğlu ve yönetim kurulu üyelerinden oluşan heyet, önce Eskişehir Kuzey Kafkas Kültür ve Dayanışma Derneğini ziyaret etti.  Dernek Başkanı ve Yönetim Kurulu üyeleriyle bir araya gelen heyet adına konuşan Kadıoğlu, yeni seçilen Dernek Başkanı Ahmet Altınok ve yönetimi kutlarken, Eskişehir’de geçmişte varolan güçlü yapının yeniden oluşturulmasının en büyük temennileri olduğunu söyledi.
KAFFED heyetinin ikinci durağı Bozüyük Kuzey Kafkas Kültür Derneği oldu. Burada da kalabalık bir grup tarafından karşılanan KAFFED Yönetim Kurulu, Bozüyük Derneği’nin yeni yapılan binasını gezdi. Burada yapılan toplantıda kadınlardan katılım olmamasına dikkat çeken Yönetim Kurulu Üyesi ve Adıge Masası Sorumlusu Yıldız Şekerci, dernek etkinliklerinde kadınlara daha fazla yer verilmesi temennisinde bulundu.
Üçüncü durak İnegöl Çerkes Adıge Kültür Derneği oldu. Burada KAFFED Eğitim ve Teşkilatlanma Sekreteri Filiz Çelik, İnegöl Çerkes Adıge Kültür Derneği Başkanı Osman Kardaş ve dernek yönetim kurulu tarafından karşılanan heyet, soydaşlarıyla dernek binasında uzun bir sohbet toplantısına katıldı.
Sonrasında Bursa Çerkes Kültür Derneği’ne doğru yola çıkan KAFFED heyeti, Mustafa Kemal Paşa Kafkas Kültür Derneği’nin düzenlediği geceye katıldı.
KAFFED heyetinin son durağı ise Biga oldu. Bigalılar ve KAFFED heyeti sürgünde yaşamını yitiren atalarımız için okutulan mevlid programına katıldı. Burada okunan Adıgece dualar katılımcıları duygulandırdı.
İdriskoru Köyü’ndeki programın ardından büyük bir kalabalık eşliğinde Biga Belediyesi Kültür Merkezi’ne geçildi. Vacit Kadıoğlu’nun yaptığı konuşmanın ardından Hasan Seymen anayasa çalışmaları konusunda bir sunum gerçekleştirdi. Prof. Dr.Harun Baytekin ve Prof. Dr.Hakan Turhan tarafından yapılan sunumların ardından Kadıoğlu, Seymen ve Genel Sekreter Murat Canlı örgütün talepleri ve beklentilerine ilişkin soruları yanıtladı.
 ‘Varlık nedenimiz, tabanımız’Hafta sonu boyunca süren coşkulu buluşmalar, Bursa Derneği’nde gerçekleşen akşam yemeğinin ardından sona erdi. İki günlük programı değerlendiren KAFFED Genel Başkanı Vacit Kadıoğlu, “KAFFED, bu ülkede yaşayan Çerkeslerin ortak mirasıdır. Bizler sadece emaneti korumakla mükellefiz. Gücünü tabandan almayan hiçbir sivil toplum örgütü başarılı olamaz. Soydaşlarımızın desteğiyle, toplumumuza hizmet etmek için görev üstlenen bizler gördük ki, sinerjimizi birleştirdiğimiz sürece çok daha güzel çalışmalara imza atabiliriz. KAFFED varlık sebebi olan tabanıyla buluşmaya, tabanının istek ve talepleri doğrultusunda çalışmalar yapmaya devam edecektir” dedi.
 Savunuculuk ve Lobi eğitimi
AB desteği ile Kafkas Dernekleri Federasyonu (KAFFED) ve Laz Kültür Derneği’nin proje ortaklığında gerçekleştirilen, “Farklılıklarımızla Var Olmak istiyoruz” isimli projenin son etkinliği “Savunuculuk ve Lobicilik Eğitimi” 31 Mart-1 Nisan 2012 tarihinde Bolu Koru Otel’de gerçekleştirildi. Nejat Taştan’ın verdiği eğitime Kafkas Dernekleri Federasyonu ve Laz Kültür Derneği Yönetim Kurulu üyeleri katıldı. İnteraktif olarak gerçekleştirilen eğitimin 1. gününde "Savunuculuk nedir? Ne tür Savunuculuk yapılır? Savunuculuk süreci nasıl işler? Savunuculuk nasıl planlanır? Savunuculuğun araçları nelerdir?" konuları 2. gün ise "Lobicilik nedir ve nasıl yapılır?" konusu anlatıldı, ardından grup çalışması yapıldı. (kaffed)
 
 
 

Sayı : 2012 04

Yayınlanma Tarihi: 2012-04-01 00:00:00