Yalova’da Kafkas Şöleni

0
489

“Kafkasya’da ve Dünyada Barış” sloganıyla düzenlenen Yalova Uluslararası Kafkas Halk Dansları ve Müzik Festivali yoğun ilgi gördü. Bu yıl dokuzuncusu düzenlenen Festival kapsamında, Dağıstan, Adıgey, Osetya, Kabardey Balkar, Karaçay-Çerkes ve Gürcistan’dan gelen ekipler göz kamaştırırken, özellikle küçük dansçılar ilgi odağı oldu.  

Bu yıl dokuzuncusu yapılan ve Yalova Kuzey Kafkas Derneği tarafından düzenlenen Yalova Uluslararası Kafkas Halk Dansları ve Müzik Festivali’nin 25-31 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirildi. “Kafkasya veTüm Dünya’da Barış Adına” sloganıyla yola çıkan festival kapsamında Dağıstan, Adıgey, Osetya, Kabardey Balkar, Karaçay-Çerkes ve Gürcistan’dan gelen ekipler  gösteriler yaptı.

Festivale Dağıstan Cumhuriyeti Devlet Halk Dansları Topluluğu “Molodost Dagestan”, Kuzey Osetya’dan “Sikifs Dans Topluluğu”, Acara Devlet Dans ve Müzik Topluluğu, Adıgey Cumhuriyeti Garmon Sanatçısı “Nart Tambi Djemouk”, efsanevi Dansçı ve Koreograf “Nodar Pliev”, Yalova KafDans Ana Grup, Musa Ramazan Yetişkinler Grubu ve KafDans Küçükler Grubu katıldı.

Ayrıca festival kapsamında, Yalova Halk Eğitim Merkezi’nde  “İmam Şamil, Kafkasya ve Türkiye” konulu konferans gerçekleştirildi.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz