KISA… KISA… KISA…

0
496

Abhazya, Nalçik’te temsilcilik açacak

Abhazya Devlet Başkanı Aleksandr Ankvab, Dışişleri Bakanı Vyaçeslav Çirikba’ya Kabardey-Balkar’ın başkenti Nalçik’te Kuzey Kafkasya elçiliğinin açılması konusunda öneri hazırlaması talimatını verdi.

Görüşmede ayrıca, Dışişleri Bakanı Çirikba, Devlet Başkanı Ankvab’ı geçici olarak Gudauta’daki Çernomorets oteline yerleştirilen Suriyeli geri dönüşçülerle yaptığı görüşme hakkında bilgilendirdi.

Adıgey’in eski başbakanı hayatını kaybetti

Adıgey’in eski başbakanı Asfar Hağur vefat etti. Krasnodar Politeknik Enstitüsü’nden Mühendis olarak mezun olan 1955 doğumlu Hağur, 2004-2006 yıllarında Adıgey Cumhuriyeti Başbakanı olarak görev yapmıştı.

Kunak projesi büyüyor

Kabardey-Balkar’da 2009’dan beri yürütülen ve birkaç yılda Kafkasya’nın diğer bölgelerine de yayılan Kunak (Kunaçevsto) projesi çerçevesinde farklı milletlerden çocuklar bir hafta süreyle birbirlerinin ailelerine konuk oluyor, ev sahiplerinin gelenekleri öğreniyor, günlük yaşamlarına katılıyorlar.

Kunak’ın bu yılki etabı 13 Ağustos’ta başladı. Bu yıl projeye Çeçenya, İnguşetya, Dağıstan, Kuzey Osetya’dan da katılım sağlandı. Kabardey-Balkar Eğitim Bakanlığı şube müdürü ve Parlamento Gençlik Meclisi başkanı Musa Cappuyev, “Projeye katılmak isteyenler her yıl artıyor. Örneğin bu yıl Çeçenya’dan Arshanov ailesi beş çocuk misafir etmek istediğini bildirdi. Önceki yıllarda katılan aileler irtibatı koparmadı, birbirlerini ziyaret ediyorlar” dedi.