“Abhazya ve G. Osetya’nın bağımsızlığını istemiyoruz”

0
556

Rusya’nın Sesi Radyosu’nun internet sitesinde yer alan Sergey Koritski imzalı haberde, Uluslararası Antalya Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Tarık Oğuzlu ile Türkiye-Rusya ilişkilerine dair bir röportaja yer verildi.

Rusya ile Türkiye arasındaki çok yönlü stratejik diyalogun tüm hızıyla devam ettiğine ve iki ülkenin birbirlerini mümkün olduğunca desteklemeye, kollamaya çalıştığına vurgu yapılan haberde Tarık Oğuzlu, Kafkasya konusunda “Belki Azeri-Ermeni problemi konusunda biraz farklıyız. Türkiye daha fazla Azerilerin yanında, Rusya daha fazla Ermenilerin yanında, sonuçta Ermenistan’da Rus askeri üssü var. Dağlık Karabağ sorununda Türkiye’nin düşündüğü şu: sanki Rusya bu sorunun çözümüne katkıda bulunmuyor da, o sorunların olduğu müddetçe bu bölgelerde kalabilir gibi düşünüyor, yani Rusya’nın böyle hareket ettiğini, sorunları çözmekten uzak durmaya çalıştığını düşünüyor, bu sayede kendisinin bu bölgede varlığını kolaylaştırabileceğini düşünüyor.

Gürcistan konusunda da çok aynı yerde değiliz. Sonuçta biz Abhazya’nın ve Güney Osetya’nın bağımsız olmasını istemiyoruz, Gürcistan’ın bir parçası olmasını istiyoruz devlet politikası olarak” dedi. (turkish.ruvr.ru)