Akademide kıyım devam ediyor

0
602

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ), İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sevda Alankuş, İletişim Fakültesi öğretim üyesi Doç.Dr. Bayram Ali Soner ve Fen-Edebiyat ile İşletme Fakülteleri’nden dört öğretim üyesinin işine son verdi. Akademisyenlere sözleşmelerin yenilenmeyeceği okulların açılmasına bir aydan kısa süre kala bildirildi.

Prof. Dr. Alankuş yaklaşık iki hafta önce, telefonla aranarak işine son verildiği yönünde haberdar edildiğini söylemiş ancak kendisine resmi bir tebligat yapılmadığını belirtmişti. bianet’in konuştuğu Alankuş, sözleşmesinin yenilenmediğine dair eline dün ulaşan resmi tebligattaki gerekçenin şu şekilde yer aldığını açıkladı:

“Sözleşmenizin sona ermesiyle ilgili üniversite yetkili organlarında bir karar alınmadığı halde, ‘Telefonla işinize son verildiği’ yönünde basın ve yayın organlarında haber yaptırmanız, demeç vermeniz ve buna bağlı olarak sosyal medya ve yazılı basılı yolu ile Üniversitemiz aleyhine yer alan haberlerin Üniversitenin itibarını zedelemesi nedeniyle Mütevelli Heyetin …… kararı ile sözleşmenizin yenilenmemesine karar verilmiştir.”

Sevda Alankuş, kendisine telefonla yapılan tebligatın üniversitenin akademik olarak en yetkili makamınca yapıldığını, ertesi gün de teyit edilen bu bilginin kesin olduğundan hareket ederek bu bilgiyi meslektaşlarıyla paylaşmakta sakınca görmediğini söyledi.

Prof. Dr. Alankuş’un sözleşmesinin yenilenmemesi ile ilgili telefonla haberdar edilmesi üzerine öğrencileri ve meslektaşları dayanışma mesajları yayınlamıştı. İEÜ yönetimi ise internet sitesindeki açıklamalarında henüz alınmış bir karar olmadığını, sözleşme süreleri dolan öğretim elemanları ile ilgili değerlendirmenin sürdüğünü açıklamıştı.

Avrupa İ letişim A raştırma ve Eğitim Derneği Yönetim Kurulu Üyesi ve Uluslararası Medya ve İletişim Araştırmaları Derneği Uluslararası Komisyon Üyesi Prof. Dr. Katharine Sarikakis ise üniversite yönetimi ve mütevveli heyeti başkanına hitaben yazdığı mektubunda Alankuş’un iletişim bilimleri ve barışçıl problem çözümleri konusundaki eşsiz akademik katkılarına dikkat çekerek Alankuş’la dayanıştığını anlattı.

 

Sayı : 2013 09

Yayınlanma Tarihi: 2013-09-01 00:00:00