Alanica Çağdaş Sanat Sempozyumu

0
469

2007’den beri her yıl Kuzey Osetya başkenti Vladikafkas’ta gerçekleşen Alanica Çağdaş Sanat Sempozyumu’nun yedincisi “Alanica 2013” bu yıl 1-15 Ağustos tarihleri arasında Beral Madra küratörlüğünde düzenlendi.

Sempozyuma Kafkasyalı sanatçılara ilaveten İngiltere, Almanya, İtalya, Sırbistan, Hırvatistan, Rusya, Arnavutluk, Avusturya, Mısır, İsrail gibi çeşitli ülkelerden 20 sanatçı katıldı.
Sempozyum’a Türkiye’den katılan sanatçı Dilara Akay, eserini Beslan Anneleri’ne ithaf etti. Beslan Anneleri’nin de eserine sahip çıkarak daha anlamlı hale getirdiğini ifade eden Akay, “Şehrin sanat müzesinde sergilenmeye devam edecek yapıtım sayesinde bu mücadelenin canlı tutulmasına katkıda bulunmuş oldum, çok mutluyum” diyor.
Dilara Akay, Üsküdar Amerikan Kız Lisesi ve Boğaziçi Üniversitesi mezunu, 90’lı yıllarda Dice Kayek ve David People (DPGC) markaları kuruculuğu, Gazete Pazar ve Biz dergisi köşe yazarlığı gibi çeşitli moda ve tasarım çalışmaları içinde bulundu. 2000’li yıllardan bu yana sanat çalışmalarına ağırlık vererek bir yandan ARK ismini verdiği heykellerini üretirken, diğer yandan Çukurcuma’daki stüdyosunun, HAYAKA ARTI kimliğiyle, çeşitli etkinlik ve projeler için deneysel kullanımı (ve kullandırılması) ile sanatsal ‘mekan’ olgusunu irdelemektedir. İstanbul Dans Tiyatrosu, arayuzgaleri.com ve TORK gibi çeşitli sanatsal oluşumlarının kurucu ve/veya yaratıcı ortaklığında bulunuyor.

Haber: Engin Polat