Derneklerden Eylül 2013

0
583

Ankara Çerkes Derneği

Ankara Çerkes Derneği’nin gerçekleştirdiği İftar yemeğinde üyeler, Suriye’den gelen Çerkesler için fitre verdiler ve bağış yaptılar.

 

 

Bandırma Kuzey Kafkas Kültür Derneği

Bandırma Kuzey Kafkas Kültür Derneği’nin iftar etkinliği Eti Maden Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirildi ve Biga’da bulunan Suriye Çerkesleri için yardım toplandı.

 

 

Kocaeli Kafkas Kültür Derneği

Kocaeli Kafkas Kültür Derneği’nin Geleneksel İftar Programı, Çorbam Restaurant’ta yoğun katılımla yapıldı. Düzenlenen iftar yemeğine Kocaeli’ne yerleşen Suriye Çerkesleri de katıldı. Dernek Başkanı Sami Korkut, Kocaeli’de Suriye’den gelen 10 aile olduğunu belirtti.

 

 

Kahramanmaraş Kafkas Derneği

Kahramanmaraş Kafkas Kültür Derneği’nde düzenlenen ve yaklaşık 150 kişinin katıldığı iftar programında Maraş’ta ikamet eden Suriyeli aileler ve maddi durumu iyi olmayan bazı aileler için Kahramanmaraş Belediyesi’nden temin edilen ramazan erzak kolileri de dağıtıldı.

 

İstanbul Çerkes Derneği

İstanbul Şirinevler Şirin Düğün Salonu’nda geçen iftara İstanbul’da yaşayan Çerkesler yoğun ilgi gösterdiler.

İstanbul Çerkes Derneği’nin Suriye’den Türkiye’ye gelen Çerkesler için yardım amacıyla planlandığı iftar yemeğinde İftar duası Adıgece yapıldı.Katılımcıların konuşmasının ardından iftar programı mahalli danslarla sona erdi.