“Dağıstan Kalbimde”

0
491

Dağıstan’ın Kaspisk şehrindeki Birinci Galeri’de, tanınmış fotoğrafçı Kamil Çutuyev’in ‘Dağıstan Kalbimde’ adlı sergisi açıldı. Sergi 1960-2012 yıllarına ait, 110 renkli fotoğrafı içeriyor. Serginin ardından fotoğraflar Basın-Yayın Bakanlığı’na verilecek ve gezici sergilerde kullanılacak.

Birinci Galeri müdürü Camila Dagirova “Kamil Çutuyev bizim klasiğimiz. Bu onun Birinci Galeri tarafından organize edilen dokuzuncu kişisel sergisi oldu. İlk sekiz sergi eski binada yapılmıştı, şimdi onun eserlerini yeni binamızda daha geniş bir şekilde sunmak istedik” açıklamasında bulundu.

Sergide yer alan çalışmaların daha önce sergilenmediğini, ancak farklı yayın organlarında yer aldığını ifade eden Çutuyev, “Fotoğrafların çoğunu takipçilerim bilmiyor. Özellikle sahibinin adı belirtilmeden her yerde gezen fotoğraflarımın bazılarını seçtim. Bu, fotoğrafçılar için büyük bir problem. Bu yüzden çok sanatsal olmasa da sevdiğim bazı fotoğraflarımı insanların bana ait olduğunu bilmesi için seçtim” dedi.

Kamil Çutuyev 26 Ağustos 1937’de Dağıstan’ın Lak bölgesi Kumuh köyünde doğdu. 1961’den beri Dağıstan yayın organları ve müzelerde çalıştı, ‘Dağıstan’, ‘Dağıstan Kadını’, ‘Prodji’ dergileri için çalışmaya devam ediyor. 11 fotoğraf albümü yayınladı, yaklaşık otuz sergiye katıldı, RF Gazeteciler Birliği (1963) üyesi ve Dağıstan onursal kültür adamı unvanına sahip.