Devletin bitmeyen kini; Selek için kırmızı bülten

0
512

Mısır Çarşısı’nda meydana gelen patlamayla ilgili 2 kez aldığı beraat kararı, Yargıtay 9. Ceza Dairesi tarafından bozulan sosyolog Pınar Selek’in davası son olarak 24 Ocak’ta karara bağlanmıştı. Daha önce 2 kez beraat eden Selek, üçüncü yargılama sonucunda ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırdı. Selek’i ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptıran mahkeme, Selek’in tutuklanması için yakalama kararı da çıkardı. Mahkeme, bu kararı oy çokluğuyla aldı. Mahkeme Başkanı Vedat Yılmazabdurrahmanoğlu, karara muhalefet şerhi koydu.
Mahkemenin yakalama kararını gönderdiği Adalet Bakanlığı, Selek’in yurtdışında olduğuna dair mahkemeye yazı gönderdi. Bunun üzerine davaya bakan İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi, Selek hakkında kırmızı bülten çıkarılması için Adalet Bakanlığı’na yazı gönderdi. Mahkeme Başkanı, mahkemenin kırmızı bülten çıkarılması talebine de muhalefet etti. Adalet Bakanlığı, Selek’e kırmızı bülten çıkarılması için işlemleri başlattı. Öte yandan İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi, dosyayı geçtiğimiz günlerde temyiz incelemesi için Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderdi.

“Direniyorum”

Halen Strasbourg Üniversitesi’nde doktorasına devam eden sosyolog ve yazar Pınar Selek, hakkında kırmızı bülten çıkarılmasıyla ilgili olarak şu yorumu yaptı: “Avukatlarım hukuki mücadeleyi veriyorlar. Ben ise, üretmeye devam edeceğim. Az sonra bir toplantıda ‘sosyal hareketlerin repertuarı’ hakkında bir konuşma yapacağım mesela. Ben kendim olmaya devam ediyorum, ‘direniyorum’ bundan başka sözüm yok.”