“Kafkasya’da ödenekler kısılmalı”

0
467

Kuzey Kafkasya Federal Bölgesi gelişimi ile ilgili düzenlenen toplantıda konuşan Rusya Maliye Bakanı Anton Siluanov, Kuzey Kafkasya bölgelerinin memurlarına ödedikleri ödenekleri kısarak tasarruf yapabileceklerini bildirdi.

Siluanov, diğer bölgelere oranla Kuzey Kafkasya’da devlet çalışanlarının daha fazla olduğunu ve dolayısıyla masraflarının da çok olduğunu dile getirdi. Siluanov, örnek vererek Rusya’da 100 kişi başına düşen devlet çalışanının 1.8 bin olduğunu, Çeçenya’da bu rakamın 3.5 bin, İnguşetya’da 4.6 bin, Kuzey Kafkasya Federal Bölgesi’nde ise toplama bakıldığında 2.1 bin olduğunu açıkladı.

Maliye Bakanı, bölgenin küçülmesiyle çalışan sayısının artış oranının daha fazla olduğunu kaydetti. Özellikle bu konuda şampiyonun Çeçenya olduğunu belirten Siluanov,” Şampiyon Çeçenya tabii ki. Rusya geneline bakıldığında devlet organları başına düşen otomobil sayısı 0.06 iken Çeçenya’da 0.25. Çeçenya’daki  makam araçlarının sayısı Kuzey Kafkasya Federal Bölgesi’nde bulunan araç sayısının yarısı kadar. Yani optimize etmek mümkün” dedi.

Bölgedeki vergi mükelleflerine dikkat çeken Siluanov, “Vergi mükelleflerinin sadece % 42 oranı vergilerini ödedi. Toplam vergi tutarı 3,2 milyar ruble. Yani bu şu anlama geliyor, Kuzey Kafkasya’da araç başına düşen vergi miktarı 466 ruble, Rusya’da ise 2 bin ruble.  Bazı bölgelerin, bütçelerine girecek olan vergi düzeyinin artırılması için bir neden var” dedi. (gazetem.ru)