Ketenciler Köyü’nün kaderi değişti

0
581

İzmit’e sadece 20 kilometre uzaklıktaki Ketenciler, “Ekoköy” oldu. Çerkes köyü Ketenciler’deki büyük değişim, köy halkına kazandırmaya başladı. Özetle söyleyecek olursak; bir köyün kaderi değişti. Ketenciler, yeniden doğdu…

Ketenciler’in İzmit merkezine uzaklığı sadece 20 kilometre. Bir doğa harikası…
Yeşile, sessizliğe, temiz havaya, kuş seslerine, huzura hasret kalanlara çok fazlasını vaat eden bir yer. Ketenciler Köyü, geçtiğimiz aylarda “Ekoköy” ilan edildi. Bu kararın ardından köyde büyük değişim başladı. Köylü kadınlar, evlerini pansiyon yaptı. Restoran açtı. Çerkes mutfağının eşsiz lezzetleri Kocaeli halkının beğenisine sunuldu.

Kartepe Belediyesi ve Ketenciler Köyü sakinlerinin işbirliğiyle kurulan Ekoköy Ketenciler, 1.5 yıldan beri 10 bin ziyaretçiyi ağırladı. Doğu Marmara Kalkınma Ajansı ile Kocaeli Üniversitesi Derbent Meslek Yüksekokulu işbirliğiyle hazırlanan “Başka bir yaşam mümkün” projesine de 470 bin TL’lik hibe kredi veriliyor. Bu kapsamda köy meydanında bulunan ve kullanılmayan okul binası restore edildi. Bu bina aynı zamanda köylü kadınların üretim merkezi olarak kullanılacak. Öte yandan proje kapsamında Orman Bakanlığı’ndan 59 dönümlük bir alan kiralanacak, burası da “spor alanı” olacak.

24 saat açık evler

Projeyi Kartepe Belediyesi adına Turizm Birimi Sorumlusu Halit Koç ile Ekoköy Ketenciler Kalkınma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ekrem Temel yürütüyor. Ekoköy’de şimdilik konaklama için 3 köy evi kullanılıyor. 24 saat hizmet veren evler için önceden randevu alınması gerekiyor. Randevu için telefon numarası 0 533 580 37 59. Kişi başı konaklama sabah köy kahvaltısı dahil sadece 70 TL. Öğlen yemeğinde onlarca çeşit yemek servis ediliyor. Ne yersen ye; 35 TL ücret ödeniyor. Öte yandan hemen belirtelim; şimdilik sadece yaz aylarında konaklama var. Ketenciler’e gelen konuklar ATV turları, at gezintisi, golf gibi sosyal ve renkli aktivitelerden de yararlanabiliyor. Kısacası Ketenciler, size lezzetli bir sofrayı ve keyifli vakitleri garanti ediyor. (ozgurkocaeli.com.tr)