MİT’in denetiminde yaşam

0
476

Tapu Kadastro’nun yanı sıra MEB, PTT, THY gibi pek çok kurumla MİT arasında yapılan protokollerle Türkiye’de kişisel verilerin gizliliği tamamen kalkmış oldu.

MEB, THY, PTT ile çok gizli protokol imzalayan MİT’in şimdi de Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü arasında işbirliği protokolü imzaladığı ortaya çıktı. Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar tarafından doğrulanan protokole göre, MİT’e tapu bilgilerini online görebilme yetkisi verildi. Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ise protokollerin ortaya çıkmasından sonra bu haberi yalanlamıştı. Protokolle veri paylaşımı yapılmasının özel yaşamının ihlali olduğuna yönelik eleştirilerin yersiz olduğunu söyleyen Bayraktar, tapu bilgilerinin MİT’e kamu hizmetlerini etkin, hızlı ve verimli bir şekilde yerine getirmek amacıyla verildiğini savundu.

Tapu Kadastro’nun yanı sıra MEB, PTT, THY gibi pek çok kurumla MİT arasında yapılan protokollerle Türkiye’de kişisel verilerin gizliliği tamamen kalkmış oldu. Yapılan protokollere göre yazılan reçetelerden, kredi kartı harcamalarına, okunan gazete ve kitaplardan, kalınan otellere ve seyahat bilgilerine kadar birçok veri MİT’in eline online olarak geçiyor. Ayrıca protokollerle MİT’e bütün kurumların veri tabanlarına izinsiz biçimde online olarak ulaşıp, tüm bilgileri çekip depolama imkanı tanınıyor.

 

Sayı : 2013 09

Yayınlanma Tarihi: 2013-09-01 00:00:00