Solidarity Vakfı yardım dağıttı

0
498

Geçici olarak Nalçik’teki sanatoryumlarda kalan 70 Suriyeli aileye, Solidarity (Dayanışma) Vakfı’nın gönüllüleri tarafından yiyecek yardım kolileri dağıtıldı.

Elbrus sanatoryumu şehrin en güzel bölgesinde yer alıyor. Doğa sanki savaş ve ölüm ülkesinden gelen bu insanların yaşamlarını aydınlatmak istermiş gibi.

Solidarity gönüllüsü Patricia Makoeva “Yaşadıkları zorluklara rağmen güleryüzlü ve konuksever olmaları çok çarpıcı” diyor. Onlarla iftar sofralarını paylaşmamızı istediler. Daha uzun kalmak isterdik ama ziyaret edeceğimiz başka aileler de var” diyor.

Gönüllüler, 18 ailenin kaldığı Dzhaylyk sanatoryumuna da uğradı. Ülkedeki yoğun yağış nedeniyle yaşam şartları çok rahat değil. Üst katlara su dolmuş, odalar rutubetten küflenmiş. 82 yaşındaki Muhammednuru Suriye’den karısı ve kızıyla gelmiş. Kızı Rusça bilmediği için iş bulamıyor, oysa Suriye’deyken İngilizce öğretmenliği yapıyormuş.

Rose Isaac ise Suriye’de tıp okuyormuş. Kabardey-Balkar’a kardeşleri Tambi ve Nalbi ile gelmiş. Tambi 11. sınıfta. Nalbi ise Nalçik Üniversitesi’nde okuyor. Küçük kızkardeşleri ve doktor olan babaları Suriye’de kalmış. Rose, Kabardey-Balkar’da bir işe giremiyor çünkü savaş nedeniyle stajını bitirme şansı olmamış. (natpress.net)

Çeviri: Serap Canbek