Bursa’da ‘Çapulfest’

0
486

“Nilüfer Halk Forumu”, Bursa’da Üç Fidan Parkı’nda “Çapulfest” etkinliği düzenledi. 14 Eylül’de gerçekleştirilen ve oldukça geniş katılımın sağlandığı festivalde, haziran ayında Taksim’de başlayan ve tüm ülkeye yayılan Gezi direnişi anıldı. Standlar açıldı, şarkılar söylendi, tiyatro oyunu sergilendi. Çeşitli sivil toplum kuruluşlarının destek verdiği festivalin en anlamlı konuğu, Gezi direnişinde yaşamını yitiren Ali İsmail Korkmaz’ın ağabeyi Gürkan Korkmaz idi.

 

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey festivale destek verip, parkta katılımcılarla halay çekti. Festivale; Cumartesi Anneleri, Nor Zartonk, Anti-Kapitalist Müslümanlar, Adalet Yürüyüşçüleri, Jıneps Gazetesi, Ahmet Telli, Nartan Mefewud, Ekoder Forumu, Anadolu Müzik Grubu, Çağdaş Hukukçular Derneği ve Tümtis (Grevci İşçiler Forumu) katılırken, Nilüfer Sokak Oyuncuları da tiyatro gösterisi sergiledi. Dayanışma Pazarı kuruldu. Doğader fotoğraf sergisi açıldı.

Festivalde yazar İhsan Eliaçık, şair Ahmet Telli, Adalet Yürüyüşçüleri adına Gujan Ceyhan, Jıneps Gazetesi adına Yaşar Güven birer konuşma yaptılar. Yazar Nartan Mefewud, akordeonu ile Çerkeslerin sürgün ağıtlarını seslendirdi. Anadolu Müzik Grubu da şarkıları ile festival alanını renklendirdi.

Gün boyunca devam eden festivalde ayrıca Gezi direnişinde yaşamını yitirenlerin faillerinin bulunması için imza kampanyası düzenlendi.

Sayı : 2013 10

Yayınlanma Tarihi: 2013-10-01 00:00:00