Bağımsızlık Demokrasi Özgürlük Eşitlik Birlik

Halkları kaynaştırmak için 209 milyon dolar bütçe

Çok sayıda farklı etnik kökenden halkın bir arada yaşadığı Rusya’da hükümet, “ulus” bilincini artırmak için kolları sıvadı. Başbakan Medvedev, “çok uluslu Rusya’da birliğin güçlendirilmesini” öngören programı onayladı. Bu doğrultuda 6,7 milyar ruble (yaklaşık 209,3 milyon dolar) harcama yapılması planlanıyor.

Hükümetin internet sitesinde yer alan bilgiye göre, 2014-2020 yılları arasında hedefe ulaşması öngörülen program kapsamında, Rusya’da yaşayan farklı milliyetlerin örgütlenmeleri arasında diyaloğun geliştirilmesi, farklı milliyetler arasındaki ilişkilerin düzeltilmesi ve farklı etnik kültürlerin karşılıklı dayanışmasının sağlanması hedefleniyor.

Ekonomik Kalkınma Bakanlığı tarafından hazırlanan programda, Sovyetler Birliği’nin dağılmasının ardından 1990’lı yıllarda Rusya’da bölgesel ve etik ayrımcılığın, ırkçılığın ve etnik hoşgörüsüzlüğün baş gösterdiğinin altı çiziliyor.

Programda, Rusya’da yaşayan farklı halkların tarih ve kültürleri hakkında bilgilerin daha geniş kitleler tarafından bilinmesinin, vatanseverlik bilincinin pekiştirilmesine yönelik toplumsal etkinlikler ve bilgilendirme kampanyaları düzenlenmesinin önemi vurgulanıyor.

Program kapsamında “Kültürler Diyaloğu” adlı etnik ve kültürel gençlik eğitim kampı düzenlenmesi, “Ortak Zaferimiz” adlı projenin desteklenmesi, “Rusya Uygarlığı” isimli fotoğraf yarışması düzenlenmesi, “Rusya Ulusunun Habercisi” adlı yayına, “Çok Uluslu Rusya” adlı sergi projesine destek verilmesi, ülkedeki farklı etnik kökenlere mensup halkların kültür merkezlerinin faaliyetlerinin incelenmesi planlanıyor.

– See more at: http://www.turkrus.com/62187-rusyada-ulusal-birlik-projesi-halklari-kaynastirmak-icin-209-milyon-dolar-butce–xh.aspx#sthash.coRmvO19.dpuf

 

Önceki İçerik
Sonraki İçerik

Yazarın Diğer Yazıları

Genç ve cesur: Kuzey Kafkasya’nın modacıları

Nalçik'ten üç genç tasarımcı, günümüz tüketicilerinin nelere değer verdiğini ve küçük etnik markaların kârlı hale gelip gelemeyeceğini anlatıyor Farklı DNA’ya sahip Lalina Saralp’ın konsepti, Kuzey Kafkasya’nın...

Sürgün ve soykırım temalı yarışmalar

Kafkas Dernekleri Federasyonu (KAFFED), 21 Mayıs 1864 Çerkes Soykırımı ve Sürgünü'nün 160. yıldönümü kapsamında düzenlediği afiş ve resim yarışmalarının duyurusunu yaptı. Afiş yarışması: https://kaffed.org/2024/03/28/cerkes-soykirimi-ve-surgununun-160-yili-afis-yarismasi/ Resim yarışması:...

AÇD müzik şöleni

Ankara Çerkes Derneği’nin organize ettiği “Wored Gecesi” 27 Nisan 2024 saat 19.30’da Çankaya Belediyesi Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

Sosyal Medyalarımız

4,890BeğenenlerBeğen
1,353TakipçilerTakip Et
4,000TakipçilerTakip Et

Son Yazılar

- Advertisement -spot_img