“Kafkasya’yı yakmaya çalışıyorlar”

0
455

Rus Komünist Partisi lideri Gennadi Züganov Rusya’nın Kafkasya politikası hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Vestnik Kavkaza’nın sorularını yanıtlayan Rusya Federasyonu Komünist Partisi lideri Gennadi Züganov, son zamanlarda Rusya medyasında Kuzey Kafkasyalılara karşı olumsuz bir tipleme oluşturulmasını yorumlarken, Rusya’nın, insanlara tüm kültürlere saygıyla yaklaşımı benimsetecek bir enformasyon politikasına ihtiyacı olduğunu ifade etti.

Züganov “Dünyanın güzelliği, kültürlerin, dillerin, halkların ve inançların çeşitliliğinde saklı. Ancak bunu koruyabilmek için her türlü sorunu güçle ve polisle çözme eğilimine değil, akılcı bir politikaya ihtiyaç var. Ulusal sorunlar böyle çözülür” şeklinde konuştu.

Rusya’da öteden beri kendi çıkarları için Kafkasya ve etnik çatışmalar kartını oynamaya hazır güçlü çevrelerin var olduğunu belirten Züganov, “Suçlu oligarşik burjuvazi, zorluklarla karşılaştığında çıkış yolu olarak hemen etnik ve dini çatışmalara sarılıyor. Bugün Kuzey Kafkasya’yı yakmaya çalışıyorlar. Bu kesinlikle suçlu bir politika ve bölgemizde yaşayan tüm halkların zararına olacak, buna izin veremeyiz” dedi.

Züganov, Kafkas ötesi ülkeleriyle daha önce var olan iyi ilişkilerin yeniden tesis edilmesi gerektiğini de sözlerine ekledi. (ajanskafkas)