Yaşasın Birlik, Zafer ve Özgürlük

0
485

Abhazya’nın bağımsızlık ve özgürlük gününün (Ayaayra) 20. yılı büyük bir coşku ve geniş katılımla Sakarya’nın Akbalık köyünde kutlandı. Sakarya, Kocaeli, Düzce ve Hendek Kafkas Kültür Dernekleri’nin ortak hazırladıkları ve 22 Eylül’de gerçekleştirilen programda, ekip gösterileri ve mahalli oyunlar izleyicilerden büyük beğeni gördü.

Etkinliklere Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Sakarya valisi Mustafa Büyük, Ak Parti Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz, Türkiye Ziraat Odaları Başkanı Şemsi Bayraktar, Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mahmut Kösemusul, Akyazı Belediye Başkanı Yaşar Yazıcı, Kuzuluk Belediye Başkanı Bilal Soykan katıldı. KAFFED Genel Sekreteri Murat Canlı, birlik ve beraberlik içeren bir konuşma yaptı.
Gece, tüm izleyicilerin katıldığı geleneksel Abaza halk dansı Avraşa ile sona erdi.At yarışlarıyla başlayan kutlama da yarışların dördüncü ayağında yaşanan kaza herkesi korkuttu. Yağmura rağmen, çok sayıda kişinin izlediği şenlikte, bağımsızlık uğruna yaşamını yitiren savaşçılar unutulmadı. Abhazya’nın tarihi, bağımsızlık mücadelesi anlatıldı. Rahşan Erdoğan akordeonu ve Abazaca söylediği şarkılarla, özgürlük gününde Abazaları yalnız bırakmadı. Düzce Kafkas Kültür Derneği ekibi Tızegus, sahneye tahta kurup, mahalli danslar sergiledi. Si Wored grubunun şarkılarına tüm izleyiciler eşlik etti. Sakarya Kafkas Kültür Derneği’nin Nart Kafkas Halk Dansları topluluğu da şenlikte yer aldı. Gecenin yıldızı, Adige Nise-Thatsa şarkısıyla bildiğimiz Abhazyalı sanatçı Eric Mikaa yağmura aldırmadan, şemsiye altında şarkılarını seslendirdi.