Çoğulcu demokrasi talebiyle parti kuruluyor

0
442

Yeni oluşturulan  www.cogulcudemokrasihareketi.org isimli sitede yayınlanan bir manifesto ile “Çoğulcu Demokrasi Hareketi” (ÇDH) adıyla örgütlenme başlattıklarını ifade eden ÇDH Yürütme Kurulu üyeleri Kenan Kaplan, Murat Özden, Mustafa Saadet ve Erol Karayel; hareketlerinin, demokratikleşme sürecinden dışlanan bütün kesimleri içine alacağını ve 2014’ün sonbaharında da resmi kuruluşunu tamamlayarak siyasi partiye dönüşeceğini duyurdu.

“Başlatılan demokratikleşme sürecinin ‘sadece Türklerle Kürtler arasında halledilecek bir sorunmuş gibi’ ortaya konulmasına  karşı olunduğu” belirtilen manifestoda, “ ÇDH, süreçten fiilen dışlanan, Çerkesler, Lazlar, Boşnaklar, Gürcüler, Arnavutlar, v.d. etnik gruplar ile inanç gruplarının haklarının kazanılması için özellikle mücadele eder. Etnik kimlik meselesi demokratik mücadelenin ayrılmaz bir parçasıdır, pazarlık konusu edilemez” deniliyor.

Hareketin değişik meselelere dair perspektiflerinin ortaya konulduğu manifestoda ayrıca  “ÇDH, toplumsal barış, adalet ve refahı tesis etmeye yönelik programıyla en geç bir yıl içerisinde yaşama geçirilecek ve Çoğulcu Demokrasi Partisi (ÇDP) ismini alacak yeni siyasi oluşumun öncülüdür. Partinin kuruluşuna kadar ilkeli ve etkili siyaset yapılmasının iç ve dış koşullarını hazırlamayı kendine görev bilir.” deniliyor.