Dokunulmazlığı kaldırılan Abhaz milletvekili sorgulandı

0
427

(Jıneps-Sohum)

Kısa bir süre önce dokunulmazlığı kaldırılan Abhazya milletvekili Nodiko Kvitsinya, organize bir grubun parçası olarak iki kişinin kaçırılması ve ardından öldürülmesi ile ruhsatsız silah sahibi olma suçlamalarıyla sorgulandı.

Suçlamaya konu olay, Abhazya’da uzun yıllardır ticari faaliyet yürüten ünlü Rus işadamı Sergey Klemantoviç ve arkadaşı Oksana Skarednov’un 2012 Eylül’ünde ortadan kaybolması, ardından da cinayete kurban gittiklerinin ortaya çıkması vakasıydı. Bu iki kişinin cesetleri bir kuyuda bulunmuştu.

Söz konusu suça adı karışan ve milletvekili dokunulmazlığı kaldırılan Nodiko Kvitsinya, Abhazya Cumhuriyeti Başsavcılığı’nca altı saat boyunca sorgulandı. Suçlamaları kabul etmeyen Kvitsinya, soruşturmanın kanuna aykırı yöntemlerle toplanan delillere dayandırıldığını iddia etti. Kvitsinya yaptığı bir açıklamada, soruşturmada daha önce gözaltına alınan diğer şüphelilere işkence yapıldığını ve ifadelerinin de işkence altında alındığını öne sürmüştü.

Bu iddialara karşı açıklamada bulunan Başsavcılık Bürosu; kaçırma ve cinayet olayına karıştıkları iddiasıyla daha önce gözaltına alınan ve ardından tutuklanan Ahra Gopiya ve Ramin Hmalia’nın ifadelerinin ve bu ifadelerin neticesinde ulaşılan maktullere ait ceset kalıntılarının elde edilme şeklinin tamamen Abhazya Ceza Usul Kanunu hükümlerine uygun olduğunu, söz konusu iki zanlının ifadesinin alınması esnasında avukatlarının da hazır bulunduğunu ve video kamera ile kayıt yapıldığını bildirdi.

Başsavcılık bürosu söz konusu suçlamalarla ilgili hazırlık soruşturmasının derinleştirilerek sürdürüldüğünü bildirdi.

*Bu haber hazırlanırken aşağıdaki linkteki bilgilerden yararlanılmıştır:

http://apsnypress.info/news/10608.html

 

Sayı : 2013 12

Yayınlanma Tarihi: 2013-12-08 00:00:00