Failler belli, Hayrettin Eren nerede?

0
479

Cumartesi Anneleri, eylemlerin 452. haftasında Galatasaray Lisesi önünde “Failler belli, kayıplar nerede?” pankartı açarak, 12 Eylül askeri darbesinin ilk gözaltı kayıplarından ve Çerkes olan Hayrettin Eren’in akıbetini sordu.

Eyleme Ankara Gezi direnişi eylemlerinde gözünü kaybeden Muharrem Dağsüren de katıldı. Eylemde ilk olarak gözaltında kaybedilen Kenan Bilgin’in kardeşi İrfan Bilgin konuştu. Bilgin, “12 Eylül şakşakçıları, darbenin talimatını verenler bugün milletvekili ve bakandır. Onlardan kayıplarımızın kemiklerini istemek abes geliyor” dedi.

Ardından konuşan Hayrettin Eren’in kızkardeşi İkbal Eren, bütün kayıpların hikayelerinin ve kaybedenlerin zihniyetinin aynı olduğunu ifade ederek, “Sokaklara değil, mezarlarımıza çiçek koymak için buradayız, burada olacağız” dedi. Eren’in ablası Cemile Eren ise, yıllardır kayıplarının kemiklerini, diğer kayıp yakınları ile birlikte aramaya devam ettiklerini belirterek, “Buradaki tüm fotoğraflar benim için Hayrettin’dir” dedi.

Eylemde İHD İstanbul Şubesi Gözaltında Kayıplara Karşı Komisyonu adına konuşan Mine Nazeri, “Baba Kemalettin Eren’in ‘Hayri’yi aramaktan vazgeçmeyin’ vasiyeti vicdanlara emanettir” dedi.