“Veliler fişlenme kaygısı yaşıyor”

0
439

Çerkes Dernekleri Federasyonu (Çerkes-Fed) Genel Sekreteri Kenan Kaplan, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem’i makamında ziyaret ederek seçmeli anadil derslerinde yaşanan sorunları ve Çerkes-Fed’in bu konudaki çözüm önerilerini dile getirdi.

Seçmeli anadili derslerine müracaatın bu yıl da düşük kaldığını, bunun sebebinin de kökleri geçmişe dayanan korkular olduğunu söyleyen Kaplan, velilerin, “fişlenir korkusuyla” çocuklarının seçmeli derslere katılımına mani olduğunu, devletin öncelikle bu korkuları yenmesi gerektiğini söyledi. Bunun için TRT Çerkes’in bir an önce yayın hayatına başlamasının çok önemli olduğunu söyleyen Kaplan; ayrıca bakanlığın, ulusal kanallarda yayınlatacağı kamu spotları ile öğrencileri ve velileri rahatlatması ve anadili derslerini seçmeye mani olan psikolojik bariyerleri kaldırması gerektiğini söyledi.

Kaplan ayrıca, demokratik açılımın sadece Kürt unsuru üzerinden yürütülmesinin rahatsız edici olduğunu, diğer kesimlerin farklı konumlarından kaynaklı değişik problemleri olduğunu, bunların da göz önüne alınması gerektiğini söyleyerek her probleme uygun farklı çözümler geliştirilmesini istedi.

Kaplan’ın anlattıklarını dikkatle dinleyen Orhan Erdem, taleplerin makul olduğunu, hepsini ilgili kurullara taşıyacağını belirtti.

Kaplan görüşmenin ardından, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem’e seçmeli anadil dersleri ile ilgili Çerkes-Fed’in taleplerini dile getiren bir rapor sundu. (İHA)