“Çerkes TV Açılsın”

0
534

Çoğulcu Demokrasi Hareketi (ÇDH), anadilde eğitim ve Çerkesce televizyon kanalı talebiyle Ankara Güvenpark’ta basın açıklaması yaptı.
15 Aralık’ta gerçekleştirilen eylemde, Ellerinde “TRT Çerkes Ne Zaman Açılıyor”, “Her Anadile Bir TV Kanalı! Gönlünü Genişlet, Gözünde Büyümesin”, “Asimilasyon İnsanlık Suçu İse, Bu Suçu İşleme!”, “Çerkes TV Açılsın”, “Farklılıklara Saygı! Çoğunlukçu Değil, Çoğulcu Demokrasi!”, “Bütün Anadiller Kutsaldır” yazılı dövizler taşıyan grup adına ÇDH Eş Başkanları Kenan Kaplan ve Murat Özden birlikte bir basın açıklaması yaptı.
Açıklamada, dünyada 197 ülkede 6 bin civarında dil yaşadığı belirtilerek, “Bu da hemen tüm ülkelerin tek dilli değil, çok dilli olduğu gerçeğini ortaya koyuyor. Bu durumda, önümüzde, dil ve kültürlerin yan yana veya iç içe, bir arada yaşadığı ve yaşamak zorunda olduğu gerçeğini kabul etmekten başka bir seçenek yoktur. Öyleyse özgürlük, eşitlik ve adalet kavramlarına yakışır şekilde, herkesin ana dilini kullanma şekline sonsuz saygı göstermek, her medeni insan ile çağdaş demokratik devletlerin boynunun borcudur” denildi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz