Maykop’a “Hayat Ağacı”

0
484

 

Adıgey’deki sivil toplum temsilcileri bir park yolu oluşturulmasını ve buraya Rusya-Kafkasya savaşının sona erişinin 150. yıl dönümü hatırasına ‘Hayat Ağacı’ dikilmesini öneriyorlar.

Adıgey’de Rusya-Kafkasya savaşının bitişinin 150 yıldönümü münasebetiyle bu yıl daha başka birçok proje de hayata geçirilmek isteniyor. Adıgey Adıge Xase sivil hareketi, Maykop yönetimine, Gaverdovski bölgesinde 150 meşenin dikilmesiyle oluşturulacak bir park yolu için yer ayrılması talebinde bulundu.

Rusya Sanat Akademisi üyesi olan Kabardey-Balkarlı tanınmış heykeltraş Arsen Guşapşa da Maykop’ta ‘Hayat Ağacı’ anıtının dikilmesi önerisinde bulundu. Projenin tanıtımı, Doğu Müzesi Kuzey Kafkasya şubesinde, Rusya Sanat Akademisi bölge şubesi ressamlarının sergilerinin açılışında yapıldı.

Guşapşa, Adıgey’e gelirken öneri niteliğinde farklı materyallerden (kağıt, taş, plastik) yapılmış mini heykeller de getirdi. Hepsi de Nalçik’te dikilmiş olan 7 metrelik bronz ve İstanbul’da dikilmiş olan 3 metrelik mermer ‘Hayat Ağacı’nı hatırlatıyor.

 (ajanskafkas)

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz