Abhazya’dan söylentilere yanıt

0
500

Kırım’ın Rusya Federasyonu’na katılmasının ardından çeşitli basın yayın organlarında yer alan ve Abhazya’nın da benzer bir referandumla Rusya Federasyonu’na katılabileceğini iddia eden söylentiler üzerine Abhazya yönetiminden üst düzey bir yalanlama geldi.

Abhazya'dan söylentilere yanıt

Kırım'ın Rusya Federasyonu'na katılmasının ardından çeşitli basın yayın organlarında yer alan ve Abhazya'nın da benzer bir referandumla Rusya Federasyonu'na katılabileceğini iddia eden söylentiler üzerine Abhazya yönetiminden üst düzey bir yalanlama geldi.

Abhazya Cumhurbaşkanlığı Enformasyon Dairesi Başkanı Christian Bjania, söz konusu iddiaları kendisine soran basın mensuplarına konunun Rus basınında bazı "uzmanlarca" speküle edildiğini ama Abhazya'nın bu tür bir gündemi olmadığı yanıtını verdi. Bjania, Kırım'da olup bitenin tarihi bir hatanın düzeltilmesi olduğunu, bu durumu Abhazya'nın da tam olarak desteklediğini ama Kırım ve Abhazya'nın tarihsel gerçekliklerinin çok farklı olduğunu, Abhazya'nın geçmişte zaten bir referandum yaptığını, bağımsızlığı seçtiğini ve Rusya Federasyonu'nun da bu kararı resmen tanımış olduğunu ifade ederek, "Abhaz-Rus ilişkilerinin bugününe gelirsek, bu ilişki dinamik olarak gelişen ve bu şekilde karşılıklı fayda sahalarının tamamını tatmin eden bir ilişkidir. İlişkimizin düzeyi ve kalitesi bahsedilen türden tartışmalara kapıları kapatmaktadır" dedi.

(Kaynak: Apsnypress )

Sayı :

Yayınlanma Tarihi: 2014-04-10 00:00:00