Abhazya’nın turistik cazibesi

0
650

Almanya’nın en büyük uluslararası turizm fuarlarından biri olan ITB Berlin 2014’e katılan Abhazya heyetine Alman turizmciler yoğun ilgi gösterdi.

Abhazya’nın turistik cazibesi

Almanya'nın en büyük uluslararası turizm fuarlarından biri olan ITB Berlin 2014'e katılan Abhazya heyetine Alman turizmciler yoğun ilgi gösterdi. Abhazya'nın Rusya Ticaret Ateşesi Oleg Bartsits ve Abhaz kültürünü ve iş dünyasını uluslararası arenada tanıtmak amacıyla Abhaz Devleti tarafından kurulmuş olan "МКДЦ РА" adlı vakfın yöneticileri Oleg Lakoba ve Peter Birch'den oluşan Abhazya heyeti, 188 ülkeden (110 bini turizm sektörü temsilcisi olmak üzere) toplam 170 bin kişinin ziyaret ettiği Fuar'da başarılı bir performans sergilediler. Başta Almanya'dan olmak üzere, Abhazya heyetinin sergilediği fotoğraf ve gösterdiği videolardan çok etkilenen Avrupalı turizm firmaları, özellikle Abhazya'daki sağlık ve doğa turizmi imkanları konusunda çok olumlu görüşler ifade ettiler.

Abhazya Sovyetler Birliği döneminde her yıl binlerce Doğu Alman turist tarafından ziyaret ediliyordu. Bu nedenle konunun uzmanları tarafından, Abhazya'nın turizm potansiyelleri konusundaki farkındalık düzeyinin diğer Avrupa ülkelerine kıyasla Almanya'da hala daha yüksek bir düzeyde olduğu ifade ediliyor. (altinpost.org)

Sayı :

Yayınlanma Tarihi: 2014-04-10 00:00:00