TGF ABHAZYA’DA TOPLANIYOR

0
474

Türkiye Gazeteciler Federasyonu, Nisan ayı olağan başkanlar konseyi toplantısını Abhazya Cumhuriyeti’nde yapma kararı aldı.

TGF ABHAZYA’DA TOPLANIYOR

Türkiye Gazeteciler Federasyonu, Nisan ayı olağan başkanlar konseyi toplantısını Abhazya Cumhuriyeti’nde yapma kararı aldı. Abhaz Dernekleri Federasyonu’nun girişimi sonucu Türkiye Gazeteciler Federasyonu, düzenli olarak gerçekleştirdikleri başkanlar konseyi toplantısını 11-14 Nisan 2014 tarihinde Abhazya'nın Başkenti Sohum'da yapacak. TGF Genel Başkanı Atilla Sertel konuyla ilgili olarak açıklamasında, “Toplantıyı 1994 yılında bağımsızlığını ilan eden Abhazya Cumhuriyeti’nde yapmaya karar verdik. Abhazya'nın Başkenti Sohum'da gerçekleştireceğimiz etkinliklerde Abhazya Gazeteciler Birliği ile karşılıklı olarak görüş alışverişinde bulunacağız. Yine 2014 yılı içerisinde TGF olarak yapacağımız etkinliklerde Abhazya basınının da temsil edilmesi için gerekli görüşmelere başladık. 18-21 Mart 2014 tarihlerinde Türkiye Gazeteciler Vakfımızın uluslararası alanda Eskişehir'de yapacağı etkinlikte Abhazya'dan katılım olması için davet gönderilecek. TGF olarak artık Kuzey Kafkasya'da bir üyemiz olacak. Abhazya Gazeteciler Birliği isterse Federasyonumuza üye olabilecek. Abhazya'nın tüm dünyada tanınması hepimizin ortak arzusudur” dedi.

Abhaz Dernekleri Federasyonu Basın ve Halkla İlişkiler Sekreteri Atilla Sağım ise Türkiye'de yaşayan Abhazlar olarak ata vatanı olan Abhazya ile bağları daha da kuvvetlendirmek için bir çatı altında toplandıklarını kaydederek, “Abhazya ile Türkiye arasında köprü olmak için çalışmalarımıza yoğun bir şekilde devam ediyoruz. Gazeteciler Federasyonumuzun Nisan ayında gerçekleştireceği Başkanlar Konseyi toplantısının Abhazya'da yapılması kararlaştırılmıştır. Abhazya'nın tanıtılması, özellikle Türk kamuoyuna anlatılması ve dünya basını içinde yer alması bizler açısından çok önemlidir” diye konuştu.

Kaynak: Bursa Haber

Sayı :

Yayınlanma Tarihi: 2014-04-10 00:00:00