‘Umut’ Yarışma

0
464

Halkların Birliği Dernegi ‘Jan’ ile Hatokhushokhue Gazi Adige Dil Derneği’nce teşvik edilen genç yazarların eserlerinin yarıştığı 3. yarışma başladı

‘Umut’ Yarışma

Halkların Birliği Dernegi ‘Jan’ ile Hatokhushokhue Gazi Adige Dil Derneği’nce teşvik edilen genç yazarların eserlerinin yarıştığı 3. yarışma başladı.

1. YARIŞMANIN AMACI: Yetenekli genç yazarları keşfetmek, onları desteklemek.

2. YAPILACAKLAR: Yetenekli gençlerin yeteneklerini geliştirmelerine yardımcı olmak. Yazarlık, şairlik ile ilgili faaliyetlerle bağlantı kurmak. Adıge kültürüyle edebiyatını geliştirmeye çalışmak.

3. ORGANİZATÖR: Kabardey-Balkar Halkların Birliği Derneği ‘Jan’ ile Hatokhushokhue Gazi Adige Dil Derneği. Ülkedeki gazeteler, televizyon ve radyoda yarışma süresince ilgili haberlerin halka ulaştırılması hususunda yardımcı olacaklardır.

4. YARIŞMANIN TARİHİ VE YERİ: Yarışma 14 Martta, Adıge Yazın Dili Gününde başlayacaktır. 3 bölüm olarak gerçekleşecektir. I. Bölüm: 15 Mart 2014’ten 15 Eylül 2014 tarihine kadar eserler toplanacaktır. II. Bölüm: 15 Eylül 2014’ten 15 Ekim 2014 tarihine kadar toplanan eserler derleme komisyonu tarafından değerlendirilecektir. III. Bölüm: 15 Ekim 2014 tarihinde, yarışmayı kazananlar belirlenecek ve ödüllendirilecektir. Ödül töreninin yapılacağı gün ile yer organizatörler tarafından sonradan belirlenecek, ülkedeki gazeteler, televizyon ve radyo kanalları ile de halka bildirilecektir.

5. YARIŞMANIN KURALLARI: Bu üçüncü yarışmada, edebi eserler sunan gençler yarışacaktır. Yarışmaya katılacakların 15 ile 30 yaşları arasında olmaları gerekmektedir. Yarışmaya gönderilecek eserlerin, Adıge Dilinde yazılmış olması, bilgisayarda hazırlanarak internet ortamına aktarılmış olması gerekmektedir. Eserlerin daha önce yayımlanmamış, başka yarışmalarda bulunmamış olması tercih edilmektedir. Yarışma şu dallarda yapılacaktır; I. Şiir II. Nesir (Düz yazı) III. Oyun (Senaryo) Nesir alanındaki kısa yazıların ( öykü, deneme, kısa roman, hikaye ) en az 3, şiirlerin ise en az 5 adet olması gerekmektedir. Yarışmaya katılacakların eserleriyle birlikte, kısa özgeçmişleri ile adres ve telefonlarınıda göndermeleri gerekmektedir.

6. YARIŞMAYA KATILAN ESERLERİN DEĞERLENDİRİLMESİ VE KAZANANLARIN ÖDÜLLENDİRİLMESİ: Yarışmaya gönderilen eserler, şairler, yazarlar, ünlü edebiyatçılar ve sanatçılardan oluşan bir jüri tarafından değerlendirilecektir. Tüm dallarda birincilik, ikincilik ve üçüncülük ödülleri dağıtılacaktır. Kazananlara takdir belgeleri ve hediyeler verilecektir. Jürinin, ilk yada ilk üç sıraya girecek değerde eser olmadığına kanaat getirme hakkı bulunmaktadır. Yarışmanın sonucunda kazananların eserleri ülkedeki gazetelerde yayımlanacaktır.

7. JÜRİ: Jüri ve jüri başkanı organizasyon komitesi tarafından belirlenecektir. Jüri üyeleri her yıl değişmektedir.

8. ORGANİZASYON KOMİTESİ: Organizasyon komitesinde yer alanlar; Kanıko Zarine – ‘Goryanka’ gazetesinde baş editör, Halkların Birliği Dernegi ‘Jan’da yönetici. Şırdiy Marine – ‘Adıge Psal’e’ gazetesinde baş editör yardımcısı, Hatokhushokhue Gazi Adige Dil Derneği’nde yönetici. Nıbej Taise – Kabardey Balkar Cumhuriyeti Eğitim Bakanlığı basın sekreteri. Şomahuo Zaline – ‘Adıge Psal’e’ gazetesinde muhabir. Şhaş’emış’ İze – ‘Adıge Psal’e’ ve ‘Sovetskaya Maladyoj (Sovyet Gençliği)’ gazetelerinde muhabir. Huejexe Jan – ‘Kabardey – Balkar’ televizyon kanalında Adıge dilinde yayınlar sunucusu. Bitok Marine – Kabardey Balkar Devlet Üniversitesi çalışanı, ‘Goryanka’ gazetesinde muhabir.

Adres: Lenin Caddesi No: 5, Nalçik. ‘Goryanka’ gazetesi editörlüğü.

Telefon: 42-21-25 E-mail: zchun@list.ru

Sayı :

Yayınlanma Tarihi: 2014-04-10 00:00:00