Kalekol cinayeti

0
540

Lice’de karakol-kalekol inşaatlarına karşı 15 gün boyunca eylem yapanlara polis ve askerler biber gazı ile saldırdı. Daha sonra ateşli silah kullanıldı. 24 yaşındaki Ramazan Baran ve 50 yaşındaki Baki Akdemir adlı iki Liceli öldü. Ön otopsi tutanağına göre, Baran sırtına isabet eden iki kurşunla vuruldu. Lice ilçesinde karakol protestosuna ateş açılması sonucu iki kişinin ölmesi, birçok ilde protesto edildi. Ramazan Baran ve Baki Akdemir’in cenazelerinin toprağa verilmesinin ardından yürüyüş düzenlendi.
Diyarbakır’da Fiskaya semtinde bir araya gelen eylemciler Dağkapı-Dicle Üniversitesi yolunu trafiğe kapatarak, kimlik kontrolü yaptı. Polis, eylemcilere biber gazı ve tazyikli suyla müdahale etti. Göstericiler polise Molotof kokteyli, taş ve havai fişeklerle karşılık verdi.
Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ise iki kişinin öldürülmesiyle yaşanan olaylar sonrasında kalekolların yapımına devam edileceğini belirtti. Yılmaz; “Kalekolların yapımına devam edilecek. Devletin ve milletin güvenliği için her türlü tedbir alınacak. Bu tedbirlerin alınması bir başkasının onayına bağlı değil” diye konuştu.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz