Tübitak destekli belgesel

0
538

Bahçeşehir Üniversitesi Sosyoloji bölümü öğretim üyesi Ulas Sunata önderliğinde gerçekleştirilen, Tübitak destekli Çerkesler sözlü tarih ve görsel belgesel çalışması kapsamında ilk olarak Samsun ilinde saha çalışması başlatıldı. Samsun Çerkes Derneği yönetim kurulu üyeleri ve dernek başkanı Sedat Uygun’un hazırladığı program dahilinde ilk gün kendisi de Ubıh Big sülalesinden olan Çarşamba kaymakamı Caner Yıldız ziyaret edildi. Daha sonra Çarşamba Kızılot, Terme Orta Söğütlü ve Sancaklı köylerinde yapılan ziyaretlerle teke tek görüşmeler yapıldı.
İkinci gün ise Dikbıyık, Karakulak, Hamzalı, Gölceğiz köylerinde görüşme ve çekimler yapılırken aynı akşam Samsun Merkez ve Atakum ilçelerindeki dernek üyesi Çerkesler ile çalışmalara devam edildi.
Çalışmanın üçüncü gününde Karlı, Bükceğiz/Kavak, Hurdaz, Memduhiye/Havza, Köprübaşı, Meryemdere/Vezirköprü köyleri ile çalışmanın Samsun ayağı tamamlanmış oldu. Çalışma kapsamında Tokat, Çorum, Sivas, Kayseri gibi Çerkeslerin yaşadığı birçok ilde çalışmalarını sürdürecek olan ekip, 2015 yılının ilk aylarında bu belgeleri kitap, görsel belgesel ve online doküman haline getirmeyi planlıyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz