Türkiye diasporasında sezon sonu gösterileri

0
685

İKKD

Nartların sofrasında müzik ve dans şöleni

İstanbul Kafkas Kültür Derneği, sezonu Bağlarbaşı Kültür Merkezi’nde düzenlenen “T(D)i Xasem Yi’pse-Bağlarbaşı Ruhu” başlıklı etkinlikle bitirdi.
Dernek bünyesinde çalışmalar yapan ve her yaştan dansçıların yer aldığı ekipler (Meşbev, Mazenef, Marje, Yamçı) ve Si Wored müzik grubunun sahneye çıktığı gece, seyircilerden büyük ilgi ve beğeni topladı.
Nartların sofrasında başlayan etkinlik, dernek başkanı Hava Karadaş’ın söylediği, anonim bir Qafe ezgisine uyarlanan “T(D)i Xasem Yipse” şarkısı eşliğinde Adıgey, Çeçenya, Abhazya ve Osetya bayraklarının çocuklara verilmesiyle sona erdi.

***

Çerkes Kültür Evi

Çerkes Kültür Evi’nin düzenlediği kültür gecesi, 22 Haziran’da Beşiktaş Akatlar Kültür Merkezi’nde, anavatandan gelen sanatçılar Marianna Baragunavo, Anjela Mamheg ve Aslan Tlebzu’nun konserleri eşliğinde gerçekleştirildi. Geceye katılan Nazan Şoray, Çerkes kültürü için yapılan her etkinliğe mümkün olduğunca destek vermek istediğini belirtti.

***

BKÇD

Bahçelievler Kafkas Çerkes Derneği Sezon Finali, Bakırköy Cem Karaca Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.
Bahçelievler Kafkas Çerkes Derneği başkanı Ahmet Gazi Saygılı’nın açılış konuşmasıyla başlayan gecede, ressam Juu Necla Sayacı’ın resim sergisi, “Nart”, “Nerit” ve “Dişeps Minikler” gruplarının dans gösterileri ve Deju Gup Korosu’nun konseri gibi etkinlikler yer aldı.

***

Ankara Çerkes Derneği

Ankara Çerkes Derneği’nin düzenlediği sezon sonu gecesi, Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde gerçekleşti.
Kazbek Halk Dansları Topluluğu, Badin Müzik Grubu, Minikler Ekibi, Çocuklar Ekibi, Adıgece/Abazaca Çocuk Korosu’nun sahneye çıktığı etkinlikte, Elbruz Halk Dansları Topluluğu da “Teatral Gösteri” yaptı.

***

Abhaz Kültür Derneği

İstanbul Abhaz Kültür Derneği’nin sezon sonu etkinliğine, çocuk topluluğu Riraşe ile Ridade Kafkas Dansları Topluluğu’nun gösterileri damga vurdu. Zübeyde Hanım Öğretmenevi’nde 1 Haziran akşamı gerçekleşen gecede Abhazya’dan gelen sanatçılar da sahneye çıktı.

***

Kayseri Kafkas Derneği

Kayseri Kafkas Derneği’nin Sezon Finali, 21 Haziran’da Kayseri Kadir Has Kültür ve Sanat Merkezi’nde yapıldı. Gecede Aşemez, Psıne, Maze ve Jıle grupları sahneye çıktı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz