İyilerin en iyisi

0
928

Adıge-Habl’ın “Adıg” kız futbol takımı, Güney ve Kuzey Kafkasya federal bölgelerinden gelen en iyi takımların katıldığı “Deri Top” adlı Tüm Rusya Yarışması’nın bölge yarışmalarında birinciliği kazandı. Kızlar, 2003-2004 ve 2001-2002 doğumlular kategorisinde birinci oldular. Yaşça küçük takımın forveti Milana Hurya, turnuvanın en iyi oyuncusu olarak ilan edildi ve özel bir ödül aldı. 3 maçta toplam 5 gol attı.
Forvet Milana, Kubina’da oturuyor. Özel futbol eğitimi almadı ama komşu erkek çocuklarıyla top oynamayı çok seviyor. Milana’yı Moskovskiy kasabasının genç spor okulunun koçu, sahada top oynarken farketti. Deneyimli antrenör, küçük kızın yetenekli olduğunu hemen anladı ve Adıge-Habl’a götürdü. “Adıg” takımının antrenörleri Vitaliy Kundohov ile Artur Aybazov da Milana’nın yeteneğinden etkilendi ve anında onu takıma aldılar. Milana ise onları hayal kırıklığına uğratmadı.
Şimdi Milana, Moskovsky kasabasında, Zaur Kuraçinov yönetiminde antrenmanlarını yapmakta. Milana’nın ablası ile kız kardeşi ise onun futbol sevgisini paylaşmıyorlar. Büyükannesi de futbolun kızlar için uygun olmadığını düşünüyor. Milana ise futbolsuz hayat düşünemiyor. Babası Ahmed de futbolu çok seviyor.
Milana, dünya kupası maçlarında özelikle çok sevdiği Messi’nin performansını takip etti. Messi’nin takımı finalde Almanya takımına yenildi. Milana ise Tuapse’de düzenlenecek “Deri Top” turnuvasının finalinde birinci olmayı hedefliyor. Milana’ya ve “Adıg” takımına başarılar dileriz! (alashara.org)
(Georgiy Çekalov, “Abazaların Ülkesi” için özel)

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz