Çerkes Bulvarı Eylül 2014

0
429

İKKD eski başkanları turizmci oluyor

İstanbul Kafkas Kültür Derneği’nde başkanlık yapan Ümit Duman ve Erhan Şahin turizme atıldılar. Ümit Duman Antalya’da eşi ile birlikte Sinemis Otel’i işletirken, Erhan Şahin Alaçatı’da Erendira Butik Oteli’ni hizmete açtı. Erhan Şahin’in otelinin Lobster isimli bir de restaurantı mevcut.
Şimdi gözler şu andaki başkan Hava Karadaş üzerinde. Müzik alanında önemli çalışmaları bulunan Hava Karadaş’ın İKKD başkanlığından sonra avukatlığa mı devam edeceği yoksa müzikte yeni bir takım projelere imza mı atacağı merak konusu oldu. Biz Jıneps ailesi olarak onun Adıgece bir albüm ile yoluna devam etmesini diliyoruz.

Çerkes Ethem filmi hangi engele takıldı?

Çerkes film yönetmeni Muhiddin Kandur, Çerkes Ethem filmi ile ilgili sosyal medyada paylaşımlar yaparak, filmin çekimine Türkiye’de başlanılacağını duyurmuştu.
Ancak Kandur en son yaptığı bildirimde filmin Türk-Çerkes ilişkilerine zarar vereceği gerekçesi ile bazı çevreler tarafında engellendiğini bildirdi. Bu koşullarda sponsor desteği bulamadığını belirten Kandur projenin ertelendiğini bildiririrken arkasında önemli soru işaretleri bıraktı.
Bu filmin yapımını engelleyen Çerkesler kim veya hangi Çerkes kurumları idi? Tabi ki sadece bu film ile Ethem gerçekleri ortaya çıkmaz ancak yine de bu konudan kim rahatsızlık duyabilir?
Ethem filminden en çok Çerkesler mi rahatsızlık duyacak acaba? Çerkes Ethem ile ilgili bir şeyler yapılması için yıllardır çaba gösteren Güner Kuban bu film için neden bu kadar sessiz kalıyor?
Kandur Türkiye’de hangi Çerkes örgütleri ile bu konuda işbirliği yapmayı düşünüyor acaba? Bu güne kadar bu konuda neler yapmış? Bunları da açıklasa ne güzel olurdu.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz