KISA… KISA… KISA…

0
456

Yevkurov’dan savaşçı ailelelerine çağrı

İnguşetya Başkanı Yunusbek Yevkurov, başka ülkelerde yaşanan savaşlara müdahil olanların yakınlarına, onların aranıp bulunması ve vatanlarına geri getirilmeleri konusunda hükümete yardımcı olmaları çağrısında bulundu.
Yevkurov’un ifadesine göre, gençler genellikle ailelerinin istememesine rağmen başka ülkelerdeki çatışmalara katılmaya gidiyorlar. Yevkurov’a göre, ailelerin bu gibi durumlarda şu sorumlulukları bulunmakta: Çocuklarını kanuna karşı eylemlerden uzak tutmak, bu gençlerin nerede olduğunun tespit edilmesine yardımcı olmak ve eğer bir suça karışmışlar ise onların ceza hafifletme mekanizmasından yararlanmalarını sağlamak ve bu gençlerin normal hayata dönmeleri için ellerinden gelen her türlü çabayı göstermek.
Yevkurov, “Bizim ortak görevimiz; durumu anlamak, gençlerimizi kim etkiliyor? Yalan yollarla onları suç alanına kim çekiyor? Bunları bulmak” dedi.

Hatıjukov, Suriyeli mültecilere kolaylık istedi

Kabardey-Balkar İnsan Hakları Merkezi Başkanı Valeri Hatıjukov, ülke başkanlığı görevini geçici olarak yürütmekte olan Yuri Kokov’a başvurusunda Rusya Federasyonu bölgesinde bulunan Suriyeli mültecilerin statüsünün yasallaştırıllmasına yardımcı olmasını istedi.
Hatıjukov başvuru mesajında, “Bir çoğunun sürekli ikamet belgesi alma ve belgenin süresini uzatma, geçici ikamet belgesi alma konusunda, vize sürelerini uzatmamaya ve Suriye pasaportlarının süresini uztamamaya bağlı olarak sorunları oluyor. Öncelikli olarak bu da Suriyeli devlet kurumlarının gerekli belgeleri zamanında verememesi ve savaş nedeniyle çalışamamasına bağlı” dedi.

Kadirov ve Tkaçev kara listede

Kanada, Ukrayna’daki olaylara bağlı olarak yaptırıma maruz kalacaklar listesini yayınladı: Listede Çeçenya başkanı Ramzan Kadirov ve Krasnodar Kray valisi Aleksandr Tkaçev de bulunuyor.
Kırım’ın Rusya’ya bağlanışının ardından Ukrayna’nın Donetsk ve Lugansnk bölgelerinde siloviklerle bu bölgelerde halk cumhuriyetlerinin kurulmasını isteyenler arasında silahlı çatışmalar başlamıştı. Ukrayna yönetimi bu cumhuriyetleri tanımadı ve taraftarlarına karşı özel operasyon başlattı. ABD ve AB, Rusya’yı Ukrayna’nın işlerine karışmakla suçlamıştı.
ABD, Japonya, AB ve Avrupa Birliği’nde yer almayan bazı Avrupa ülkeleri Rusya şirketleri ve yetkilileri ile ilgili yaptırım kararı aldı. Listede 15 isim yer alıyor ve bunlar arasında Çeçenya başkanı Ramzan Kadirov ile Krasnodar Kray valisi Aleksandr Tkaçev de bulunuyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz