Kayseri Kafkas Kültür Gecesi

0
678

Kayseri Kafkas Derneği’nce, Maykop’ta yapımı devam eden Tıj İlkay Misafirhanesi’ne yardım için düzenlenen Kafkas Kültür Gecesi etkinliği, 20 Kasım’da Kadir Has Kültür Merkezi’nde yapıldı.
Gecde konuşan KAFFED Başkanı Yaşar Aslankaya, 2014- 2015 yılını anadil yılı ilan ettiklerini belirtti.
Kayseri Kafkas Derneği Başkanı Mutlu Akkaya ise ortaokullarda seçmeli anadil sınıflarının oluşturulması ve hedeflenen sayıya ulaşılması için büyük gayret gösterdiklerini söyledi.
Yoğun çalışmalar sonucu kentte 12 sınıf açılmasını başardıklarını anlatan Akkaya, “135 öğrencimiz anadilini öğrenmenin sevincini yaşıyor. Ayrıca derneğimizde dil kursları başlattık. Anadilimizin korunması için emek veren öğretmenlere ve velilere teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Suriye’den gelen Çerkesler

Akkaya, Suriye’deki iç savaştan dolayı Kayseri’ye yerleşen Çerkeslerin zor günler geçirdiğini, başta yakacak olmak üzere her türlü yardıma ihtiyaçları olduğunu, resmi yardım komiteleri aracılığıyla yardımların ulaştırılabileceğini dile getirdi.
Konuşmaların ardından Jıle Tiyatro Grubu’nun “Adıge Survivor” adlı oyunu ve Aşemez Halk Dansları Topluluğu’nun dans gösterisi sergilendi. Şevval Sam, Adıgece şarkılar seslendirdi. Sanatçı ayrıca Karadeniz türküleri de söyledi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz