Tambi Asaad, TC vatandaşı oldu

0
387

Müzik otoriteleri tarafından “yüz milyonda bir rastlanacak bir yetenek” olarak değerlendirilen Tambi Asaad, TC vatandaşı oldu.

Tambi için AKP Şanlıurfa Milletvekili Zeynep Karahan Uslu yardımcı oldu. Yapılan girişimler sonucu Tambi’nin vatandaşlık kararı Bakanlar Kurulu’na gönderildi. Bakanlar Kurulu’nun onaylamasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tambi’yi telefonla arayarak, vatandaşlık müjdesini verdi.

Zeynep Karahan Uslu’nun girişimleri vatandaşlık kararının ardından da devreye girdi. Çünkü Tambi’nin St. Petersburg 2014 Samaria İliça Savşinski 6. Uluslararası Müzik Yarışması’na katılmak için Rusya’ya gitmesi gerekiyordu. Tambi’yi arayan Uslu, emniyet ve nüfus müdürlüklerinin gece açılacağını söyledi. Tambi ve devam ettiği Akademix Güzel Sanatlar Merkezi Yöneticisi Rüstem Avcı, saat 01.00’de Nüfus Müdürlüğünden TC nüfus cüzdanını aldıktan sonra, Emniyet Müdürlüğünde pasaport başvurusu yaptı. Tambi’nin pasaportu Zeynep Karahan Uslu’nun danışmanı tarafından çıkarıldı. Türk vatandaşı olan Tambi, Asaad’tan vazgeçerek sülale adı olan Cimuk soyadını aldı.

Yarışmada 5. oldu

Rusya’nın St. Petersburg kentinde yapılan uluslararası yarışmaya katılan Tambi, her biri en az 10 yıllık piyano eğitimi alan 16 kişi arasında 5. oldu.

Yarışmada Bach, Mozart ve Chopin’in eserlerini yorumlayan Tambi, 5. olduğunu öğrenince başarısını ailesi ve kendisini yetiştiren öğretmeni Elena Yudina Çekiç’le paylaştı. Bursa Akademix Güzel Sanatlar Merkezi yöneticisi Rüstem Avcı, genç müzisyenin iki okuldan teklif aldığını, Tambi’nin bundan sonraki kariyerini New York’ta sürdürmek istediğini söyledi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz