Adıge Dili Günü kutlandı

0
396

Adıgey Cumhuriyeti’nde 2000 yılından itibaren gelenekselleştirilen Adıge Dili Günü, çeşitli etkinliklerle kutlandı.

İstanbul Kafkas Kültür Derneği İKKD Genç-Cinexase grubunun düzenlediği Adıge Dili Günü etkinliğinde, Twilight of Hope (Umudun alacakaranlığı) isimli Adıgece filmin Türkçe altyazılı gösterimi yapıldı. Etkinlik kapsamında İKKD Adıgece Dil Kursu öğrencileri de sunumlar gerçekleştirdi. Düzce Üniversitesi Çerkes Kültür Tarihi Öğrenci Topluluğu’nun düzenlediği etkinlik ise Düzce Üniversitesi Cumhuriyet Konferans Salonu’nda yapıldı.

Düzce Üniversitesi Çerkes Dili ve Edebiyatı bölümü öğretim üyelerinden Prof. Dr. Mira Khachemizova ve Yrd. Doç. Dr. Fehmi Altın’ın konuşmacı olarak yer aldığı kutlama etkinliğinde, Çerkes Kültür Tarihi Topluluğu Tiyatro Grubu’nun hazırladığı gösterinin sunumu da yapıldı. Geceye, Gülcan Altan da şarkılarıyla renk kattı.

Adıge Dili Günü ayrıca İstanbul Çerkes Derneği, Tokat Çerkes Derneği, Kayseri Kafkas Derneği, Kahramanmaraş Kafkas Derneği, Mersin Kafkas Kültür ve Yardımlaşma Derneği, Samsun Çerkes Der neği, An kara Çerkes Derneği organizasyonları ile farklı illerde de kutlandı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz