“Anavatan diaspora diyaloğu istiyoruz”

0
402

Uluslararası Abhazya-Adige Gençlik Birliği Türkiye Temsilcisi Fırat Soyupak, Rusya’ya bağlı Kabardey-Balkar Cumhuriyeti’nin başkenti Nalçik’te düzenlenen “Kafkasyalı Diasporanın Genç Nesli” başlıklı konferansın detaylarını Sputnik’e anlattı.

Konferansta Türkiye’yi temsil eden Fırat Soyupak (Dzapshba), kurumun amaçlarını ve toplantıda öne çıkan gündem maddelerini değerlendirdi.

Uluslararası Abhazya-Adige Gençlik Birliği’nin amacının dünyanın dört tarafına yayılmış olan Kafkas halklarının gençlerini, kimliklerini kaybetmemek üzere bir araya getirmek olduğunu ifade eden Soyupak şöyle konuştu: “Amaçlarımız arasında mikro milliyetçilikten uzaklaşarak Abhaz, Adige, Şapsığ, Ubıh ve Çeçen gibi ayrımlar yapmadan, gençler arasındaki diyaloğu arttırmak var. Anavatanda ve diasporada gençler arasındaki iletişimi sağlamak ve geliştirmek istiyoruz.”

Soyupak, Nalçik’teki konferansta Kafkasya’daki güncel sorunların ele alındığını söyleyerek, modern yaşam koşullarının gençleri ne yönde etkilediğinin tartışıldığını belirtti. “Kafkasya’daki barış ortamının  devam etmesini istiyoruz” diyen Soyupak, Abhazya’nın ve Güney Osetya’nın bağımsızlığının dünya tarafından tanınması için yapılan çalışmalara devam edildiğini ifade etti.

Türkiye’de son yıllarda Kafkas derneklerinde yapılan faaliyetlerin arttığını ifade eden Soyupak, dil öğrenme konusunda gösterilen çabanın da çoğaldığını belirterek anadilde eğitim talebine dikkat çekti.(tr.sputnik.news.com)

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz