“Deremizin başında nöbetteyiz”

0
695

İçme suyu ve tarımda yararlandıkları Bıçkı Deresi suyunun Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından bölgede yapılacak olan termal otele kiralanmasına tepki gösteren Bıçkıdere ve Küçücek Mahalle sakinleri, piknik niteliğinde bir eylem düzenledi.
Bıçkıdere suyu kenarında gerçekleştirilen eylemde “bu su bizim hayatımız, yaşam kaynağımız, su yoksa hayat yok, biz yeşili, temiz havayı ve temiz suyu severiz” diyen Akyazı Bıçkıdere ve Küçücek sakinleri, kendilerinden alınmak istenen sularını geri alana kadar mücadelelerini sürdüreceklerini söylediler.
Pankartlardaki “Deremizin başında nöbetteyiz”, “Ağaçlarımızın etrafında kenetlendik”, “Ormanımızda yaşam eski haline getirene kadar bu işin takipçiyiz” sözleri dikkat çekti.
Eylemde sinevizyon gösterimi sırasında fonda çalan “vurmayın kelepçeler, denizleri görebilsin diye rahat aksın dereler” şarkısı büyük ilgi çekti.
Eylemde bir konuşma yapan TEMA Vakfı yöneticisi Arzu Ersoy Bozgül ise Bıçkıdere ve kendisinin de doğup büyüdüğü yer olan Küçücek Mahallesi sakinlerine yapılan zulüm ile yeşile ve doğaya yapılan saldırıyı kabul etmeyeceklerini belirterek, sonuna kadar her iki mahalle sakinlerinin yanında yer alacaklarını söyledi.
CHP Milletvekili Engin Özkoç da konuşmasına “Türkiye’de hukuk var mı, devlet var mı, hükümet var mı?” diyerek başladı ve “Şayet yukarıda sıraladıklarım Türkiye’de olsaydı, Bıçkıdere ve Küçücekliler hak aramayacak ve bu toplantıda yapılmamış olacaktı” dedi. Olayın tamamen bir rant olayı olduğunun altını çizen Özkoç, EMSEY firmasına da çağrıda bulunarak “Bu sevdadan vazgeçin” dedi. Düzenlenen piknik niteliğindeki eylem toplantısı Bıçkıdere Mahalle sakinlerinin hazırladıkları Abhaz yemeklerinin ikramı ile son buldu. (sakaryayenigün)

AKYAZI ILCESINDE İCME SUYU KAYNAKLARI BIR TERMAL OTELE KIRALANAN IKI MAHALLE HALKI PAZAR GUNU SESLERINI DUYURMAK ICIN EYLEM YAPTILAR. EYLEMDE MAHALLE HALKI SULARINI VERMEYECEKLERINI SOYLEDILER (FOTOGRAF:ALAATTIN ONUR AKYAZI SAKARYA DHA) ‘

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz