Bağımsızlık Demokrasi Özgürlük Eşitlik Birlik

Hatokşokho Gazi Adige Dil Derneği (Nalçik)

Eylül 2015 – Mayıs 2016 Dönemi Çalışma Programı 

3 Ekim 2015: “Adigece’nin Canları” Konser-Gösteri Programı
Kabardey’in tüm bölgeleri ile Çerkesk ve Türkiye’deki Adigece öğretmenleri için düzenlemiş olduğumuz “teşekkür” konseridir. Tüm Adigece öğretmenlerinin davetli olduğu bu programda yılın en başarılısı olarak seçilen on öğretmenimize takdir belgeleri ve ödüller verilecektir.
Öğretmenlerimizi ve derneğimizi gönüllü katılımlarıyla destekleyerek konserde sahne alacak olan gruplar ve sanatçılarımız: Kabardinka, Losan Timur, Sokhur Olga, Thağaleg Sveta, Hakul Aksana, Thakumashe Aslan, Bağ Luba, Grup Amiks, Pşınalhe Grubu, Bek Azamat, Thağazepl Zalina, SovkilAzamat, Ozrokho Çerim, Dışeg Artur, Zeğaşte Azamat, Nalçik Gup.

17 Ekim 2015: “Cegureş” Komedi Şov Yarışması 1. Lig Şampiyonası
Geçen yılki çalışma dönemimizde 1. Lig kapsamında 3 kez düzenlemiş olduğumuz bu yarışmaların herbirinin birincisi olan; Kamılıkho Köyü-Grup Patlamış Mısırlar, Hasanbiy Köyü (Kuba)-Grup Küçük Pırıltılar, Tambovka Köyü-Grup Lades lig şampiyonasında yarışacaklardır.

7 Kasım 2015: Adigece Kompozisyon Yarışması
Bu yıl ikincisini yapacağımız bu yarışmaya geçen yılki gibi 9., 10. ve 11. sınıf öğrencileri katılacaktır. Çocuklarımız kompozisyon konularından yarışma esnasında haberdar olacaklar ve kendilerine tanınacak 3 saatlik süre içerisinde kompozisyonlarını yazacaklardır. Geçen yıl 160 gencimizin katıldığı yarışmada dereceye giren çocuklarımıza çeşitli ödüller verilmiştir. Bu kompozisyonların arasından seçtiğimiz 50 kompozisyon ile bu yıl gerçekleştireceğimiz yarışma sonucunda seçilecek yazıların bir kısmı kitap haline getirilecektir.

21 Kasım 2015: Gençler Arası Tiyatro Yarışması
Bu yıl ikincisini düzenlediğimiz bu yarışmada da değişik bölgelerden gelen genç öğrenci gruplar tiyatro sahnesinde yeteneklerini yarışarak sergileyeceklerdir.

5 Aralık 2015: Kompozisyon Yarışması Ödül Dağıtım Programı
Katılımcı çocuklarımızı, gençlerimizi teşvik ve ödüllendirme amacıyla yine gönüllü sanatçılarımızın katılımıyla küçük bir konser ve ödül dağıtım programı.

12 Aralık 2015: “Cegureş” Komedi Şov Yarışması 2.Lig/1. Yarışma

19 Aralık 2015: Kitap Tartışma Forumu – 1
Gençlerden oluşan gruplar, Mafedz Serebiy’e ait, Mışe Thlebjane ve Ğıbze Huafaşet adlı tarihi romanlarını (Rus-Kafkas savaşları dönemini kapsayan ve toplumsal yaşamı konu alan romanlar) tartışacaklar.

21 Ocak 2016: “Cegureş” Komedi Şov Yarışması 2.Lig/2. Yarışma
22 Ocak 2016: Uluslararası Cegureş Festivali
İki günlük bu programda birinci gün, Kabardey’deki gruplar yarıştıktan sonra programın ikinci gününde, Adigey, Şhapsığ, Çerkesk ve Türkiye’den (Kayseri) gelen gençlerimizin komedi şovları ile festival programı gerçekleştirilecektir.

20 Şubat 2016: “Cegureş” Komedi Şov Yarışması 2.Lig/3. Yarışma

11 Mart 2016: Adige Yazı Dili Kutlama Programı
“Vatanım-Toprağım-Dünyam” adını vermiş olduğumuz, Kabardey’deki yer adları ve bu adların tarihçelerini kapsayan liselerarası ödüllü araştırma yarışmasıdır. Araştırma sonuçları kitap haline getirilecektir.

9 Nisan 2016: “Cegureş” Komedi Şov Yarışması 2. Lig Şampiyonası
Bu yıl yapılan 3 yarışmanın birincileri yarışarak lig şampiyonu belirlenecektir.

23 Nisan 2016: Kitap Tartışma Forumu-2
Gençlerden oluşan gruplar, Kişokho Alim’in Thlapse adındaki tarihi romanını tartışacaklardır.

Haber: Kıp Gupse Altınışık -Nalçik

Yazarın Diğer Yazıları

“Derneklerimiz kültürel temelde örgütlenmeler olmakla birlikte sürgün ve soykırım, anadili, dönüş hakkı gibi taleplerimizin aslında siyasetin konusu olduğu açık”

-Nasıl bir KAFFED/Federasyon/Birlik hayaliniz var? Üye derneklerle ilişkiler, uluslararası kurumlarla ilişkiler, sürgün, soykırım, başta anadili olmak üzere kimliğe ve kültüre dair her konuda nasıl...

Vefat: Zafer Sürer

Ankara Çerkes Derneği’nin kültür ve anadili emekçilerinden, Adana Kayapınar Köyü’nden Şejoko Zafer Sürer vefat etmiştir. Ailesi, yakınları ve sevenlerine sabır dileriz. Tha bu acıyı unutturacak başka...

İKKD’nin küçük yönetmenlerinden ‘Kavuşma’

Bayrak tüm dünyada bir ulusu oluşturan en temel yapıtaşlarından biri olarak kabul görülür. Aslında bir sembol olmaktan öte milletin tarihidir, ruhudur. Geçmişten geleceğe...

Sosyal Medyalarımız

4,890BeğenenlerBeğen
1,353TakipçilerTakip Et
4,000TakipçilerTakip Et

Son Yazılar

- Advertisement -spot_img