Rusya, Suriye’deki Çerkes köylerini bombaladı

0
438

“Amerika’nın Sesi” muhabirlerinden Fatima Tlisova, Facebook sayfası üzerinden, Rusya’nın Suriye’de Kafkasyalıların köylerini bombaladığını duyurdu.
Tlisova, “Yerel kaynaklar, Rusya’nın 30 Eylül’de Humus yakınlarındaki üç köyü bombaladığını açıklıyor. Bombalanan köylerin üçü de, Suriye’deki Kafkasya diasporasının köyleri. Biri Dağıstanlıların köyü, ismi Deir Fuol. Diğer ikisi de Aseleh ve Abu Hamamah isimli Çerkes köyleri” açıklamasında bulundu.
Diğer kaynaklar da bu bilgiyi doğruladı. Bombardımana uğrayan Der Fuol köyünde ölü ve yaralılar mevcut. Der Fuol’un bir Çerkes köyü olduğu ve orada Bjeduğların yaşadığı kesinleşti.
Caucaus Review haber ajansının verdiği bilgilere göre, Rusya Federasyonu’nda bulunan Suriyeli mülteciler, köyün ilk başta Dağıstan köyü olduğunu, sonraları köye diğer Çerkeslerin ve Arapların da yerleştiğini söyledi. Köy muhalefetin kontrolünde ve çoğunlukla Esad karşıtı kişiler meskun.
Andzor Kabard’ın Suriyeli Çerkeslerden aldığı bilgiye göre ise adı geçen iki köy dahil olmak üzere, Humus bölgesindeki tüm Çerkes köyleri Esad’ın kontrolünde. Bu sebeple bu iki köy de bombalanmadı. Bu bilgiye göre, sadece, Arap yerleşim yerleri olan Ar Rastan ve Telbiseh ile açıklamada ismi geçen Dağıstan köyü (Der Foul) bombalandı. Der Foul’da Esad’ın kontrolünde olan Çerkes köylerinden kaçan çok sayıda Çerkes muhalif yaşıyordu.
Bombalanan köylerin coğrafi konumu, her halükarda, Rusya’nın Suriye’ye girme konusunda yalan söylediğini ortaya koyuyor. Rusya, Suriye’ye IŞİD ile mücadele için girdiğini açıklamıştı. Bombalanan köyler ise, IŞİD’in kontrol ettiği bölgenin çok uzağında bulunuyor. Bombalanan yerler, Esad’a muhalefet eden ama IŞİD’e katılmayan grupların kontrolü altındaki bölgeler.
(ajanskafkas.com)

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz