Kafkasya & Çerkes Çalışmaları Dersleri

0
566
Teamwork and Leadership with education symbol represented by two human heads shaped with gears with red and gold brain idea made of cogs representing the concept of intellectual communication through technology exchange.

Geçmişi bilmeden, bu günü anlamadan geleceği inşa etmek mümkün değildir.
Çerkesler ve diğer Kafkas halkları tarih boyunca hep zorluklar, yıkım ve sıkıntılarla bu güne geldiler. Günümüzde Anavatanlarındaki nüfustan daha fazlası sürgün ve diaspora hayatı yaşayan bir halkın evlatlarıyız. Bir yandan zaman ve küreselleşme, öte yandan hâkim güçler bizi kimliğimizden ve gelecek tasavvurumuzdan koparmak için dev bir makine gibi çalışıyor. Asimilasyona olan direncimiz gün geçtikçe zayıflıyor.

İşte bu noktada yukarıda bahsedilen olumsuzlukları bertaraf edebilmenin yolu bilgi ve ortak kararlılığa sahip olmaktır. Anavatanımızı, tarihimizde neler olduğunu, bu güne nasıl ve hangi tarihi dehlizlerden geçerek geldiğimizi bilmeden ve kimlik sorununu paylaşmadan geleceğe yol alabilmenin imkansız olduğu aşikardır. Zira toplumlar geleceklerini bireyleri aracılığı ile geçmişlerinden gelen deneyimlerle oluştururlar. Bu aşamada bilinçli ve donanımlı bireylerin varlığı ekmek kadar, su kadar önemlidir.

Bu perspektifle, İstanbul Kafkas Kültür Derneği olarak özellikle “GENÇ KADROLAR” için “Kafkasya & Çerkes Çalışmaları Dersleri” adı altında bir eğitim programı başlatıyoruz. 30 Ocak 2016 tarihinde başlaması planlanan program, 20 haftalık bir sürede 60 dersi içermektedir. Dr. Murat PAPŞU, Dr. Zeynel Abidin BESLENEY, Dr. Ömer Aytek KURMEL ve misafir akademisyenler tarafından yürütülecek olan programın içeriği, konusunda deneyimli akademisyenler tarafında titizlikle hazırlanmış olup, yürütülecek olan çalışmaya öncelik gençlere ve başvuru sırasına göre verilecektir.

İstanbul Kafkas Kültür Derneği

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz