Ömer Efendi Köyü Yemek Festivali

0
771

Düzce Aşçılar ve Pastacılar Derneği, Düzce İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Köprübaşı Ömer Efendi Köyü Kalkındırma Derneği, Adige Kültür Evi Derneği, Düzce Eğitim Araştırma ve Rehberlik Derneği, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı Dernekler Daire Başkanlığı işbirliği ile Kazan Projesi kapsamında düzenlenen yöresel yemek yarışması, 24 Nisan’da Düzce Köprübaşı Ömer Efendi Köyü’nde yapıldı.
Organizasyonunu Köprübaşı Ömer Efendi Köyü Kalkındırma Derneği’nin gerçekleştirdiği etkinlik, Adige Kültür Evi’nin bahçesinde yapıldı. Programın ilk bölümü Kazan Projesi Mutfak Atölyesi’nde başladı. Babaları ile birlikte etkinliğe katılan çocuklar, şef Selahattin Tuncel ile birlikte kurabiye yaptılar ve ardından hediyelerini aldılar. Daha önce proje kapsamında açılan Mutfak Atölyesi’nde 55 kursiyer Düzce’den gelen şefler ile yemek kursu almışlardı.
Programda jüri üyeliğini Düzce Profesyonel Aşçılar Derneği ve Euro-Toques Avrupa Aşçılar Birliği yaptı. Sunumları İshak Akbay’ın yaptığı yarışmada Mutfak Atölyesinin 55 kursiyeri ve diğer yarışmacılar oldukça heyecanlı anlar yaşadılar.
Düzenlenen yarışmada Yöresel Yemekler, Hamur İşleri ve Tatlılar olmak üzere üç kategoride ilk üçe giren 9 yarışmacı ödüllerini aldılar.
Misafirler alana kurulan stantları ve yemek fotoğrafları sergisini mızıka dinletisi eşliğinde gezdi. Uçurtma şenliği ile devam eden program, Karagöz-Hacivat gösterisi ile son buldu.

Ödül sahipleri

YÖRESEL LEZZETLER
1- Hülya Çodur
2- Bahtiyar Düzen
3- Nezahat Akoğlu

HAMUR İŞLERİ
1- Havva Şahin-Türkan Memiş
2- Abdülcelil Adnan
3- Feruzan Tuğ

TATLILAR
1- Hülya Nart
2- Yusuf Sağlam
3- Feruzan Tuğ

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz