KAFFED açıklama yaptı

0
604

21 Mayıs için Anavatan gidenlerin sınırdışı edilmesi ile ilgili KAFFED bir açıklama yaptı.

Kamuoyuna duyuru
21 Mayıs Anma Törenleri’ne katılmak üzere Türkiye’den Kabardey-Balkar Cumhuriyeti’nin başkenti Nalçik’e gitmek üzere yola çıkan soydaşlarımız, vizeleri olmasına rağmen anavatana alınmamışlardır.
Türkiye’den 18 Mayıs 2016 tarihinde karayolu ile yola çıkan 22 kişilik kafile, Lars Sınır Kapısına sorunsuz ulaşmış fakat kontrollerde yaklaşık 20 saat bekletilmiştir.
Kaffed Genel Merkezimiz gece saatlerinde durumdan haberdar olmuş ve Başkanımız ile Yönetim Kurulu üyelerimiz derhal Nalçik ve gerekli yerler nezdinde girişimlerde bulunmuştur. Ancak tüm girişimlere rağmen kafilenin giriş vizeleri iptal edilmiş ve kafile geri dönmek üzere yola çıkmıştır.
Türkiye ve Rusya devletleri arasındaki krizin Çerkesleri etkilemesinin son noktası olan bu çirkin olay açıkça bir insan hakları ihlalidir. Hiçbir Çerkes bireyinin kendi Anavatanına girmesi engellenemez ve engellenmemelidir.
Çerkeslere uygulanan her türlü baskının ve en son yaşanan olayın Rusya ve Türkiye nezdinde takipçisi olacağımızı, Çerkeslerin Anayurtları ile ilişkilerinin engellenmesine yönelik tüm tutum ve davranışlara her zaman karşı çıkacağımızı kamuoyuna duyururuz.

Kafkas Dernekleri Federasyonu

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz