Abhazya halkı “bağımsızlığa devam” diyor

0
507

Prag merkezli “Medium Orient” haber ajansının Abhazya’da yaptığı anketin sonuçları açıklandı. Mayıs ayında Abhazya’nın farklı bölgelerinden 1000 kişiyle görüşülerek yapılan anketin katılımcıları 15 yaş ve üzerindeki Abhaz, Rus, Ermeni ve Gürcülerden oluştu.
Abhazya’nın farklı bölgelerinden katılımcılara sosyo-ekonomik yapı, siyasi beklentiler ve Rusya ilişkilerine dair sorular soruldu.
Anket sonuçlarına göre, katılımcıların yüzde 38.4’ü Abhazya’daki en büyük sorunun işsizlik ve düşük yaşam standartları olduğunu söyledi. Yüzde 35.1’i güvenlik sorunu, yüzde 18.4’ü yolsuzluk, yüzde 2.3’ü etnikler arası sorun yanıtını verdi.
“Abhazya’da insan haklarına tam olarak riayet ediliyor mu?” sorusuna hayır diyenlerin oranı yüzde 59 oldu.
Rusya ile işbirliği anlaşmasını destekleyenlerin oranı 74.9 olurken katılımcıların yüzde 46.4’ü Raul Hacimba’nın liderliğini desteklediğini söyledi.
Katılımcıların yüzde 28.3’ü yolsuzluklara şahit olduklarını belirtti. Yolsuzluğun yapıldığı alanlar konusundaki yüzdeler: Hukuk-yüzde 19.2, sağlık kurumları-yüzde 10, eğitim-yüzde 16.2
Abhazya’nın devlet statüsüyle ilgili sorularda farklı yaklaşımlar gözlemlendi. Katılımcıların yüzde 45.2’si Abhazya’nın bağımsızlığının aynı şekliyle sürdürülmesi gerektiğini söyledi. Rusya’ya özerk bölge olarak bağlanılmasını isteyenlerin oranı yüzde 27, Bağımsız Devletler Topluluğu’na girilmesi gerektiğini söyleyenlerin oranı yüzde 16.7, Avrasya Birliği’ne üye olunmalı diyenlerin oranı ise yüzde 1.6 oldu.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz