“Kafkas Rüzgarı”

0
650

2003 yılında Kocaeli Kafkas Kültür Derneği altında kurulmuş olup devamında profesyonelleşerek Spor Klubü haline gelen Kocaeli Amra Kafkas Halk Dansları Gençlik Spor Kulübü’nün ‘Kafkas Rüzgarı’ başlıklı etkinliği yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.

Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen geceye kulüp başkanı İlker Yar ve yönetim kurulu üyeleri ev sahipliği yaptı. Davetliler arasında; kızının da yer aldığı folklor ekibi izlemeye gelen İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan ve ailesi, Abhaz Dernekleri Federasyon Başkan Yardımcısı Başnuh Sakarya, Abhaz Derneği yönetim kurulu üyeleri, Kocaeli Abhaz Derneği Başkanı Hasan Konca, Kocaeli Kafkas Derneği Başkanı Erdal Çatan gecede hazır bulundular.

İzleyicilerin yoğun katılımın olduğu gecede Amra Kafkas Halk Dansları Topluluğu; Leperuj, Koçarina, Gorski, Tepeças, Wig, Qafe, Apsnı, Çeçen, Avar danslarından oluşan bir gösteri yaptı. Gecede ayrıca minikler, yıldızlar, hobi gurubu, Cahit Elginkan Anadolu Lisesi Halk Dansları Topluluğu da birbirinden güzel gösterilerini sundu.

Daha önce Ürdün Kralına karşı sahnede gösteri yapan kama ustası Metin Baybora’nın kamalarla yaptığı tehlikeli ve ilginç gösterisi geceye renk kattı. Yoğun kalabalığın olduğu geceyi izleyenler coşkulu ve keyifle izlendiği gecede Amra izleyenleri büyüledi.
Sunuculuklarını Şule Kesik ve Enes Akman’ın gerçekleştirdiği gecede ilgiyle izlenen Kafkas oyunları izleyiciler tarafından dakikalarca ayakta alkışlandı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz