Sine Ergün’e Avrupa’dan ödül

0
634

Sine Ergün, “Baştankara” kitabı ile Avrupa Birliği Edebiyat Ödülü’ne layık görüldü.
Genç yazarları keşfetmeyi amaçlayan Kitapçılar Federasyonu, Avrupa Yazarlar Konseyi ve Yayıncılar Federasyonu tarafından organize edilen ‘Avrupa Birliği Edebiyat Ödülü’, bu yıl 12 ülkeden seçilen genç yazarları ödüllendirdi.
Zeynep Oral başkanlığında, Metin Celal, Suat Karantay, Çiler İlhan ve Tarık Günersel’den oluşan jüri Türkiye’den ödülü Sine Ergün’e layık gördü. 23 Mayıs 2017’de Brüksel Concert Noble’de düzenlenecek ödül töreninin ardından 12 yazar, beş bin euro para ödülünün de sahibi olacak.


1982 doğumlu Ergün’ün öykü, şiir, çeviri ve denemeleri çeşitli dergi ve derlemelerde yer aldı. İlk öykü kitabı ‘Burası Tekin Değil’, 2010 yılında ilk kez Yitik Ülke Yayınları tarafından yayımlandı. Ergün 2012 yılında yayımlanan ‘Bazen Hayat’ adlı ikinci öykü kitabıyla 2013 Sait Faik Hikaye Armağanı’na layık görülmüştü.
Avrupa Birliği Edebiyat Ödülü’nü bu yıl ayrıca Arnavutluk’tan Rudi Erebara, Bulgaristan’dan Ina Vultchanova, Çek Cumhuriyeti’nden Bianca Bellová, Yunanistan’dan Kallia Papadai, İzlanda’dan Halldóra K. Thoroddsen, Letonya’dan Osvalds Zebris, Malta’dan Walid Nabhan, Karadağ’dan Aleksandar Bečanović, Hollanda’dan Jamal Ouariachi, Sırbistan’dan Darko Tuševljaković ve İngiltere’den Sunjeev Sahota kazandı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz