Abhazya Demografya Başkanı KAFFED’i Ziyaret Etti

0
542

Abhazya Geri Dönüş Devlet Komitesi (Demografya) başkanlığına atanan Beslan Dbar ve beraberindeki heyet Türkiye ziyareti kapsamında Kafkas Dernekleri Federasyonu’na (KAFFED) nezaket ziyaretinde bulundu.
Dbar yaptığı konuşmada,Türkiye’ye yaptığı bu ilk çalışma ziyaretinin KAFFED’e uğramadığı taktirde eksik kalacağını söyleyerek, Abhazya Kurtuluş Savaşı’na gelen gönüllüler nasıl Adığe, Çeçen, Oset diye ayrılmadıysa bugün de bu ayrımın yanlış olduğunu vurguladı ve bu halklarla Abhazya’nın kurduğu ilişkilere örnekler verdi. KAFFED bünyesinde çok sayıda Abaza üyenin bulunduğunu bildiğini belirtti. Yeni dönemdeki yapacakları çalışmalar konusunda bilgi veren Dbar, 30 Eylül’de yapılacak olan Ayaayra kutlamalarına Devlet Başkanı Hacimba adına Kafkas Dernekleri Federasyonu’nu davet etti ve “her bakıldığında Sohum’u, Abhazya’yı hatırlamaları için” denizden Sohum’a bakışı yansıtan bir tablo hediye etti.
KAFFED başkanı Yaşar Aslankaya da yaptığı konuşmada, Dbar’a yeni görevinde başarılar diledi. Aslankaya, yapılan ziyaretten memnun olduğunu, KAFFED olarak birlikte çalışmaya ve üretmeye hazır olduklarını, KAFFED’in her zaman Abhazya’nın bağımsız ve demokratik bir devlet olarak gelişimini desteklediklerini söyledi. KAFFED’in kuruluşundan bugüne Kafkas halkları arasında ayrım yapmadan birlikte örgütlendiğini, bundan sonra da bu doğrultuda çalışmalarına devam edeceğini, bu kapsamda KAFFED’in gündeminde 1992-93 Savaşı’ndan bugüne en fazla Abhazya’nın yer aldığını, bundan sonra da Abhazya-diaspora ilişkilerinin geliştirilmesi ve anayurda dönüş için çalışacaklarını belirtti. Ayaayra kutlamalarına daveti için teşekkür eden Aslankaya, kutlamalara mutlaka katılım sağlanacağını ve bu ziyarette Abhazya-diaspora ilişkilerinin geliştirilmesine ilişkin projelerin konuşulabileceğini söyledi.
Aslankaya, Dbar’a ahşap sanatçısı Nevzat Özbay’ın ”Genç Abhazya” eserini takdim etti. (kaffed.org)

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz