Kadın Cinayetlerini Durdurun!

0
593

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’nun 2017 Ağustos raporuna göre:
Ağustos ayında erkekler tarafından;

27 kadın öldürüldü,
26 çocuk istismara uğradı,
35 kadına cinsel şiddet uygulandı,
4 kadının yaşam tarzına saldırıldı.

Kadın cinayetlerinde kadınların mücadelesiyle geçtiğimiz aylara oranla azalma görüyoruz. Ancak kadın cinayetlerinde vahşetin önemli bir boyutu olan faili belli olmayan cinayetlerin ciddi oranda artmasından bahsedebiliriz. Ağustos ayında 27 kadın erkekler tarafından öldürüldü, öldürülen bu kadınların yarısından fazlasını yani 17’sini şüpheli ölümler oluşturuyor. Kadınların kıyafeti bahane edilerek saldırıya uğraması, iş yerlerinde mobbing, cinsel şiddet, çocuk istismarı artarken; halk önlem aldı, tacizci veya tecavüzcüyü kendi yöntemleriyle açığa çıkarttı, yetkililere teslim etti. Bu ay bir kez daha çocuk yaşta dini nikâhla evlendirilen kadınların yıllarca gördüğü işkencelere, evliliğini sonlandıramayan kadınların intihar etmesine, boşanmak istediğinde öldürülmesine şahit olduk. Kadın cinayetinin en çok yaşandığı iller: Antalya’da 4; İzmir’de 3; Konya Mersin ve Denizli’de 2 kadın öldürüldü.
Basından edindiğimiz bilgilere göre 6 çocuk tecavüze uğradı, 20 çocuk taciz edildi, istismara uğrayan çocuklardan 1’i engelliydi. 1 çocuk zorla evlendirilmek üzere kaçırıldı.
35 kadına cinsel şiddet uygulandı. Cinsel şiddet uygulanan kadınların 6’sı engelliydi.
Kadınlar dere kenarlarında, sokaklarda, evlerinde işkencelerle öldürülmüş şekilde bulunuyor. Öldürülen bu kadınların failleri belli değil. Ağustos ayında kadın cinayetlerinin yarısından fazlasını yani, %63’ünü şüpheli ölümler oluşturuyor. Bu durum kadın cinayetlerindeki vahşetin bir başka boyutta korkunçluğunu gözler önüne seriyor. Kadınların %22’si boşanmak istediği için, kendi hayatlarına dair karar vermek istedikleri için öldürüldü. Kendi hayatlarına dair karar vermek isteyen bu kadınlar en yakınları tarafından işkence edilerek öldürülmeye devam ediyor.
Devlet kadın cinayetlerindeki artan bu vahşete karşı harekete geçmeli, öldürülen kadınların faillerini bulmalı, açığa çıkarmalıdır.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz